Διεθνή

“Όχι” Τραμπ σε Μαδούρο και Κάστρο

“Όχι” Τραμπ σε Μαδούρο και Κάστρο
Ο Τραμπ δεν θα συναντηθεί ούτε με τον Κάστρο ούτε με τον Μαδούρο στη Σύνοδο των Χωρών της Αμερικής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν προβλέπεται να συναντηθεί με τους ομολόγους του της Κούβας, Ραούλ Κάστρο και της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο στο πλαίσιο της Συνόδου της χωρών της Αμερικής, που θα διεξαχθεί στα μέσα Απριλίου στη Λίμα, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν προγραμματίζουμε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του προέδρου Τραμπ και του (Ραούλ) Κάστρο» είπε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Και «δεν θα υπάρξει συνάντηση με τη Βενεζουέλα» συμπλήρωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο, εν αντιθέσει, για αρκετές διμερείς συναντήσεις με ηγέτες της περιοχής, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η παρουσία του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο θεωρείται ελάχιστα πιθανή, καθώς το Περού, που θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο, έχει επισημάνει ότι ο Βενεζουελάνος ηγέτης δεν είναι ευπρόσδεκτος.

Στην πρώτη του περιοδεία στη Λατινική Αμερική αφότου ανέλαβε καθήκοντα πριν από 14 μήνες, ο μεγιστάνας θα συνοδεύεται από την κόρη του και σύμβουλό του Ιβάνκα Τραμπ.

Μετά τη Σύνοδο των Χωρών της Αμερικής (13η και 14η Απριλίου), στο πλαίσιο της οποίας θα εκφωνήσει μια ομιλία, ο Αμερικανός ηγέτης θα επισκεφθεί τη Μπογοτά, στην Κολομβία.

Με τη διαμάχη με την Κίνα στο "κόκκινο", ο Τραμπ θα προωθήσει τις εμπορικές σχέσεις με τη Λατινική Αμερική. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα προβάλει τη θέση ότι οι ΗΠΑ- κι όχι η Κίνα- θα πρέπει να είναι ο «κατ’ επιλογήν εμπορικός εταίρος» της Λατινικής Αμερικής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σύνοδο των Χωρών της Αμερικής την επόμενη εβδομάδα, είπε σήμερα ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το ταξίδι του Ρεπουμπλικανού προέδρου στη Λίμα του Περού θα πραγματοποιηθεί σε μια χρονική στιγμή όπου η εμπορική αντιπαράθεση με το Πεκίνο έχει χτυπήσει κόκκινο.

«Ο πρόεδρος Τραμπ το έχει πει με σαφήνεια… αναφορικά με τις οικονομικές πολιτικές του, η κινεζική οικονομική επιθετικότητα στην περιοχή δεν είναι παραγωγική στο ημισφαίριο και οι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν ο κατ’ επιλογήν εταίρος για εκείνους» υπογράμμισε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης.

Στην ομιλία που θα εκφωνήσει στη Σύνοδο, ο Ντόναλντ Τραμπ θα επικεντρωθεί στις «κοινές αξίες» και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το εμπόριο ναρκωτικών, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιβάνκα Τραμπ: Η τολμηρή της εμφάνιση και τα σχόλια (pics)

Το διασκεδάζει ο Τραμπ – Δείτε τον να χορεύει παραδοσιακό αραβικό χορό με σπαθιά (vid)

Ο Ντόναλντ Τραμπ τα βάζει με την Amazon

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments