Ελλάδα

Αρχηγός τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένο σε Αιγαίο – Κύπρο

Αρχηγός τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένο σε Αιγαίο – Κύπρο
Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, που διαμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο και Κύπρο.

"Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο", δήλωσε ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, στον απόηχο του επεισοδίου πάνω από τη νήσο Ρω, όταν τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε πολύ χαμηλή πτήση, με την ελληνική στρατιωτική φρουρά να απαντά με τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα. 

Ο Ακάρ, αφού πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στο ναύσταθμο του Γκιολτζούκ και σε στρατόπεδα της περιοχής της Καλλίπολης μίλησε για πολλά θέματα ανάμεσα τους το Αιγαίο και η Κύπρος.

Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης ο Ακάρ δήλωσε αρχικά πως «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει σε σαφώς απειλητικούς τόνους, ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ: «Πάντως δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε».

Μπαχτσελί για Καμμένο: Ας μπει σε κλινική – Απειλεί τους Έλληνες πως θα τους ξεριζώσει τα δόντια

Σε πολύ σκληρές δηλώσεις κατά τα του Πάνου Καμμένου προέβη την Τρίτη ο αρχηγός του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Θα ξεριζώσουμε τα δόντια σε όσους μας τα τρίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο έλληνας υπουργός Άμυνας «έχει κρίση υστερίας».

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του για τον Πάνο Καμμένο, που ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθούν 7.000 στρατιώτες στο Αιγαίο και στον Έβρο, ο Μπαχτσελί απάντησε ότι «ο Καμμένος ξέχασε τις ήμερες που τους καταδίωκαν και τους έριξαν στη θάλασσα αν το θέλουν, το να επαναλαμβάνουμε την ιστορία για εμάς είναι παιχνιδάκι αυτή τη φορά δεν θα γλιτώσουν με το να διαφύγουν στη Αθήνα. Φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας της Ελλάδας έχει επηρεαστεί από τη μυθολογία, ζηλεύει τον Δία, μιμείται τον Απόλλωνα και προσπαθεί να γίνει Ποσειδώνας. Αν κοιμάται ας ξυπνήσει, αν έχει κρίση υστερίας να μπει σε κλινική». 

«Οι πρόγονοί τους πλήρωσαν το τίμημα για την εχθρότητα που είχαν εναντίον των Τούρκων. Έλαβαν την απάντηση στο πεδίο των μαχών. Σε μια χώρα που δεν είναι μεγαλύτερη από την πόλη του Ικονίου οι ανεύθυνοι πολιτικοί τους τρίζουν τα δόντια. Αυτό είναι μια άδικη προσπάθεια, εμείς όταν χρειαστεί, μπορούμε να τρίξουμε και να ξεριζώσουμε εκείνα τα δόντια» πρόσθεσε ο εθνικιστής πολιτικός.

Το χρονικό του επεισοδίου στη ΡωΤουρκικό ελικόπτερο έκανε χαμηλές διελεύσεις πάνω από το νησί με την ελληνική φρουρά να απαντάει δυναμικά.

Σύμφωνα με το militaire.gr το επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 23.30 χθες το βράδυ. 

Υπήρξε άμεση και δυναμική αντίδραση από τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη περιοχή με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να αποχωρήσει άμεσα.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο παραβίασης του FIR Αθηνών, καθώς την Κυριακή του Πάσχα έγιναν δύο παραβιάσεις στη νήσο Παναγιά, στις Οινούσσες, από δύο τουρκικά F-16.

Η νήσος Ρω 

Η Ρω ή Άγιος Γεώργιος, η αρχαία Ρώγη ή Ρόπη, είναι νησίδα που βρίσκεται στα δυτικά του Καστελόριζου και σε απόσταση 5.600 μ. από τις τουρκικές ακτές.

Το νησί χρησίμευε ως κρίκος στην αλυσίδα στρατιωτικών παρατηρητηρίων του Ροδιακού κράτους. Μικρό οχυρό αποτελούμενο από κεντρικό ορθογώνιο πύργο, αρχικά διώροφο, βρίσκεται κτισμένο στην κορυφή μικρού λόφου. Σώζεται σε ύψος 4μ. περίπου, κτισμένο με το ισόδομο σύστημα. Στην εσωτερική πλευρά των τείχων υπάρχει ενίσχυση από μικρότερους αποστρογγυλευμένους λίθους ενώ επισκευές και συντήρηση πρέπει να έγιναν κατά τη βυζαντινή και ιπποτική εποχή. Ο διπλός εξωτερικός περίβολος μαζί με τους ισχυρούς τοίχους μαρτυρεί ότι το οχυρό δεν ήταν απλή φρυκτωρία αλλά σημαντική στρατηγική θέση. Στο εσωτερικό βρίσκουμε την δεξαμενή επενδυμένη με υδραυλικό κονίαμα (κουρασάνι). Χρονολογείται από τον 4ο αι. π.Χ. Στα νεότερα χρόνια ο θρύλος αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Λάμπρο Κατσώνη ως ορμητήριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments