Διεθνή

Συναγερμός στην Συρία: Βρετανικά υποβρύχια σε απόσταση βολής

Συναγερμός στην Συρία: Βρετανικά υποβρύχια σε απόσταση βολής
Βρετανικά υποβρύχια έχουν προωθηθεί σε απόσταση βολής από την Συρία αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

Βρετανικά υποβρύχια έχουν προωθηθεί σε σημείο, όπου η Συρία είναι εντός της εμβέλειας των πυραυλικών τους συστημάτων όπως αναφέρει η Telegraph κατόπιν εντολής της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν η χώρα της θα συμμετάσχει σε τυχόν επιθέσεις κατά της Συρίας σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, ωστόσο θέλει οι βρετανικές δυνάμεις να βρίσκονται σε απόσταση βολής αν ληφθεί τέτοια απόφαση.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στην Telegraph ότι η Βρετανία κάνει «οτιδήποτε κρίνει αναγκαίο» ώστε να είναι σε θέση να εκτοξεύσει πυραύλους Τόμαχοκ από τα υποβρύχια ενάντια σε στρατιωτικούς στόχους στη Συρία.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δηλώνει έτοιμη να δώσει το πράσινο φως προκειμένου η Βρετανία να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ως απάντηση για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC. Παράλληλα η Μέι δεν θα ζητήσει την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, σημειώνει το BBC, χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του.

Νωρίτερα σήμερα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε πως όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι συριακές αρχές ευθύνονται για την επίθεση με χημικά εναντίον της πόλης Ντούμα στη Συρία και ότι τέτοιου είδους σοκαριστικές επιθέσεις δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες.

Από την πλευρά του ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν επισήμανε σήμερα ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα πρέπει πάντα να έχει λόγο για στρατιωτικές ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Yπουργός άμυνας των ΗΠΑ: «Είμαι έτοιμος να προτείνω στρατιωτικές επιλογές στον πρόεδρο»Συρία: Τραυματίσθηκαν Ρώσοι δημοσιογράφοι από πυρά αγνώστωνΙράν: Θα σταθούμε στο πλευρό της Συρίας αν επιτεθούν οι ΗΠΑΡωσία: Σκηνοθετημένη η επίθεση με χημικά στη Συρία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments