Διεθνή

Δημοσκόπηση: Αντίθετοι οι Γερμανοί με την επίθεση στη Συρία

Δημοσκόπηση: Αντίθετοι οι Γερμανοί με την επίθεση στη Συρία
Οι περισσότεροι Γερμανοί δεν συμφωνούν με την επίθεση στη Συρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Spiegel.

Την αντίθεσή τους στην στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας κατά στόχων στη Συρία, εκφράζει η πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του SPIEGEL ONLINE και του ινστιτούτου Civey.

Συγκεκριμένα, από τους 4.959 συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε μετά την επίθεση, το 59,9% απορρίπτει τις ενέργειες των τριών χωρών ενώ μόλις το 30,8% των ερωτηθέντων συμφωνεί . Το 9,3 % δεν εκφέρει γνώμη .

Ανάλογη έρευνα μετά την επίθεση κατά συριακών στόχων το 2017 είχε δείξει ότι το 42,5 % συμφώνησε με την τότε αμερικανική επιχείρηση και το 43,5 % είχε ταχθεί εναντίον.

Τη μεγαλύτερη αντίθεση στην επιχείρηση εκδηλώνουν οι οπαδοί του Αριστερού Κόμματος και της AfD. Το 69,6% αυτών που ισχυρίζονται ότι βρίσκονται κοντά στο Αριστερό Κόμμα απορρίπτουν την επίθεση . Για τους ψηφοφόρους του AfD, το ποσοστό είναι ακόμα υψηλότερο: το 76,3% πιστεύει ότι η αμερικανική, βρετανική και γαλλική στρατιωτική επέμβαση δεν ήταν σωστή .

Οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών είναι διαιρεμένοι: το 43,3% των ερωτηθέντων θεωρούν την επιχείρηση ορθή ενώ το 46,2 % είναι εναντίον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τραμπ: Θα χρησιμοποιώ συχνά το «αποστολή εξετελέσθη»

Κατάρ: Η διεθνής κοινότητα να προστατεύσει τους άμαχους στη Συρία

Συνάντηση Άσαντ με Ρώσους βουλευτές για την επίθεση στην Συρία

Εικόνες καταστροφής από τις επιθέσεις της Δύσης στη Συριά (pics&vid)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments