Ελλάδα

Πύρινη λαίλαπα σε Ηλεία και Αρκαδία (vids)

Πύρινη λαίλαπα σε Ηλεία και Αρκαδία (vids)
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής πυρκαγιές στους νομούς Ηλείας και Αρκαδίας, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν σημαντικά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι πυρκαγιές που καίνε σε Ηλεία και Αρκαδία ενισχύονται από τους ισχυρους ανέμους που πνέυν στην περιοχή καθιστώντας το έργο των πυροσβεστών εξαιρετικά δύσκολο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ilialive, απομακρύνονται οι κάτοικοι του χωριού Σκιλλουντία καθώς η φλόγες πλησιάζουν απειλητικά. Πολλοί εξ αυτών έχουν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του χωριού.

Η Αστυνομία με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα ενημερώνει για την εκκένωση ή την απομάκρυνση από τα επικίνδυνα σημεία. Είναι κρίσιμες οι ώρες όσο περνά η ώρα και η πυρκαγιά δεν ελέγχεται.

Εν τω μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 21:00 στην περιοχή της Σπιάτζας. Η φωτιά καίει δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και τρία οχήματα της πολιτικής προστασίας.

Kατά τις ίδιες πληροφορίες ζητήθηκε για λόγους πολιτικής προστασίας να ληφθούν μέτρα και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πιθανό να μεταφερθούν στοιχεία της φωτιάς που μπορεί να προκαλέσουν νέες εστίες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπαασε στις 16:40 κοντά στη Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Μάλιστα, ζητήθηκε να ληφθούν μέτρα και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πιθανό να μεταφερθούν στοιχεία της φωτιάς που μπορεί να προκαλέσουν νέες εστίες, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Για την κατάσβεση επιχειρούν μέχρι και αυτή την ώρα 20 οχήματα με 40 πυροσβέστες καθώς και μία ομάδα πεζοπόρων. Η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα, με το τελευταίο να καίει στην περιοχή της Σκιλλουντίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα, και ο αέρας αλλάζει φορά διαρκώς, κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. «Δεν κινδυνεύουν κατοικίες από τη φωτιά», διευκρίνισε πάντως ο δήμαρχος.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14:20 στην Ποταμιά Φαλαισίας, στο νομό Αρκαδίας.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 14 οχήματα με 38 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ποταμιά Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Επιχειρούν 14 οχήματα με 38 πυροσβέστες και 2 Βυτιοφόρα Ιδιωτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Φωτιά στην Ηλεία – Φόβοι για τον αρχαιολογκό χώρο της Ολυμπίας

Διασώθηκε η ορειβάτισσα στον Όλυμπο

Η αφρικανική σκόνη επέστρεψε

Καιρός: Η πρόγνωση για την Δευτέρα (16/4)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments