Πολιτική

Γιλντιρίμ: “Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα”

Γιλντιρίμ: “Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα”
Σε μία απίστευτη δήλωση προέβη σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Διαψεύδει το Υπουργείο Άμυνας. Επιμένει ο Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία.

O Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, έκανε ακόμια μια φορά δήλωση-πρόκληση καθώς ανέφερε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από τουρκική βραχονησίδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Σε ομιλία του σήμερα, ο Γιλντιρίμ αναφέρθηκε στην Ελλάδα και μάλιστα στις ενέργειες να προκληθεί ένταση: «Είμαστε ενήμεροι για κάποιες ενέργειες του γείτονά μας της Ελλάδας, η οποία προκαλεί την αύξηση της έντασης, από καιρού εις καιρόν στο Αιγαίο. Αυξήσεις σε αυτές τις εντάσεις πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα ειδικά στα θέματα ιδιοκτησίας. Πάλι βλέπουμε ενέργειες που μοιάζουν με αυτές που γίνονται στα Καρτντάκ και πάλι στο νησί Ντιντίμ, έγινε μία απόπειρα να μπει ελληνική σημαία σε ακατοίκητο έδαφος. Η ακτοφυλακή παρενέβη με τις κατάλληλες ενέργειες και κατέβασε τη σημαία από εκεί».

Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντος κατέβασαν τη σημαία

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι «αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε», δίνοντας την πληροφορία ότι τη σημαία κατέβασαν Τούρκοι κομάντος, και όχι η Ακτοφυλακή της Τουρκίας όπως είχε πει ο Γιλιντιρίμ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε και για τη Συνθήκη της Λωζάννης, λέγοντας ότι «σε πολλά νησιά δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία», ενώ δήλωσε ότι «χωρίς να υπάρχει ένταση, μπορεί να λύσουμε αυτά τα προβλήματα».

Μάλιστα, μίλησε εκ νέου για τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να χαλάσουμε τη σχέση μας λόγω αυτού του ανθρώπου», ενώ έφτασε στο σημείο να πει ότι το ελληνικό σκάφος πήγε να εμβολίσει την τουρκική ακταιωρό στο περιστατικό που συνέβη πριν από λίγο καιρό στα Ίμια!

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Καταδικαστέα και προκλητική η δήλωση Γιλντιρίμ

«Προκλητική και καταδικαστέα» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τη δήλωση Γιλντιρίμ πως η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία που είχε αναρτηθεί στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς.

«Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης στο ελληνικό έδαφος. Η δήλωση Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η Άγκυρα καταδικάζει τη χρήση χημικών στη Συρία

Κοτζιάς: "Η χώρα μου θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της με τρόπο διαφορετικό"

Ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως επισκέφθηκε τους 2 Ελληνες στρατιωτικούςΝέα επίθεση σε Καμμένο από τον υπουργό ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments