Οικονομία

Βόρεια προάστια: Φούρνοι και ταχυφαγεία δίνουν ώθηση στην κτηματαγορά των γύρω περιοχών

Βόρεια προάστια: Φούρνοι και ταχυφαγεία δίνουν ώθηση στην κτηματαγορά των γύρω περιοχών
Βόρεια προάστια: Πόλος έλξης για τον κλάδο εστίασης έχει γίνει η γύρω περιοχή, με ελληνικές και ξένες αλυσίδες να ανοίγουν καταστήματα.

Βόρεια προάστια: Η περιοχή και κυρίως η λεωφόρος Κηφισίας τείνουν να γίνουν ένας τεράστιος πόλος έλξης για τον κλάδο εστίασης, καθώς το τελευταίο διάστημα τόσο ελληνικές όσο και ξένες αλυσίδες προχωρούν στο άνοιγμα καταστημάτων, που εξειδικεύονται από την πώληση άρτου και σφολιάτας, μέχρι γλυκά και burgers. Άλλωστε, δεν ήταν λίγοι οι παράγοντες της κτηματαγοράς που είχαν εκτιμήσει πως η αγορά των επαγγελματικών ακινήτων και δη των εμπορικών καταστημάτων, επανέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης, με την έλευση ηχηρών ονομάτων του κλάδου της εστίασης να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις τους.

Η λεωφόρος Κηφισίας, ειδικά στο ύψος του Αμαρουσίου, αποτελεί, μία περιοχή, που παραδοσιακά «φιλοξενεί» την έδρα γραφείων και καταστημάτων. Ωστόσο, με την έλευση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, πολλά από αυτά έμειναν κενά. Ωστόσο, όπως δήλωσε στο «newsit.gr» ο Δημήτρης Μελαχροινός, CEO και συνιδρυτής της εξειδικευμένης ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για αγορές κι ενοικιάσεις ακινήτων, της Spitogatos, «η ζήτηση για τα ακίνητα των βορείων προαστίων έχει αυξηθεί και μάλιστα σε ποσοστά μεγαλύτερα από το μέσο όρο».

Άλλωστε, ήδη από τις αρχές του 2019 τα ενοίκια στη Λεωφόρο Κηφισίας έχουν αυξηθεί σε ποσοστό, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων Proprius, φτάνει στο 6%  για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ήτοι 17,5 ευρώ ανά τ.μ. Κινητήριος «δύναμη» αποτελούν οι ξένοι επενδυτές, που αναζητούν ακίνητα εισοδήματος με εξασφαλισμένη μίσθωση και απόδοση.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, υπολογίζεται ότι το φετινό 11μηνο, επενδύθηκαν περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτων εισοδήματος, ενώ 200 εκατ. ευρώ ακόμα, αναμένεται να επενδυθούν το προσεχές διάστημα, με έμφαση σε γραφεία, καταστήματα, αλλά και ακίνητα τουριστικού ενδιαφέροντος.

Από την πρόσφατη δε, έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρώτο εξάμηνο του 2019 σημειώθηκε αύξηση κατά 2,2% στις τιμές των γραφειακών χώρων και κατά 4,2% στα καταστήματα. Οι ονομαστικές τιμές γραφειακών χώρων υψηλών προδιαγραφών αυξήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας κατά 2,0%, στη Θεσσαλονίκη οριακά κατά 0,1% και στην υπόλοιπη Ελλάδα κατά 2,9%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments