Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από τον Μικρό και Μεγάλο Ανθρωποφάγο στο Αιγαίο

Βίντεο ντοκουμέντο από τον Μικρό και Μεγάλο Ανθρωποφάγο στο Αιγαίο
Καρέ - καρέ η προσπάθεια προσέγγισης στις βραχονησίδες.

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σβαρνιάς του samotimes.gr βρέθηκε μόλις μία ανάσα από τις ελληνικές βραχονησίδες Ανθρωποφάγοι στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, ωστόσο δεν κατόρθωσε να πλησιάσει σε κοντινότερη απόσταση των 500 μέτρων, λόγω απαγόρευσης του λιμενικού.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σβαρνιάς, δύο σκάφη του λιμενικού (φωτογραφίες), δεν επέτρεψαν την προσέγγιση στη σκιά της πρωτοβουλίας των τριών νεαρών να υψώσουν ελληνικές σημαίες σε πέντε βραχονησίδες προς τιμήν του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. 

Όπως αναφέρει το samostimes.gr, ο δημοσιογράφος με ιδιωτικό σκάφος επιχείρησε να προσεγγίσει τις δυο βραχονησίδες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι σημαίες παραμένουν στον ιστό τους ή έχουν κατέβει. 

«Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε… Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ένας από τους νεαρούς που σήκωσαν σημαίες σε πέντε βραχονησίδες δήλωσε πως η πράξη τους δεν είχε πολιτικά κίνητρα και ότι το έκαναν για τη σημαία και την πατρίδα. «Δεν είμαστε μέλη της Χρυσής Αυγής. Εγώ δεν έχω ψηφίσει κανένα κόμμα» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Άγκυρα στήνει σκηνικό… Ιμίων στη βραχονησίδα "Μικρός Ανθρωποφάγος"Αυτή είναι η ιστορία των Φούρνων και της νησίδας "Μικρός Ανθρωποφάγος"Αθήνα, Άγκυρα και δήμαρχος Φούρνων για το περιστατικό με τη σημαίαΓιλντιρίμ – Τσαβούσογλου επιμένουν για τη σημαία – Διαψεύδει το Υπουργείο Άμυνας (pics&vid)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments