Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας από το Καστελόριζο: Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει

Αλέξης Τσίπρας από το Καστελόριζο: Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει
Μηνύματα με μεγάλη σημασία και πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του από το Καστελόριζο.

Εκφράζοντας την «ιδιαίτερη χαρά» του για την παρουσία του στο Καστελόριζο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «μπορεί να βρίσκεται πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, όμως εδώ είναι που χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας».

Εκεί από όπου ανακοινώθηκε η ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, από αυτόν τον τόπο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημείωσε στην ομιλία του:

«Σήμερα, οκτώ χρόνια από τη μέρα που ο ελληνικός λαός άκουγε τα κακά μαντάτα των μνημονίων, φτάνουμε στις μέρες που πλέον αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας (…) βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελορίζου, από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας που κόστισε πολύ. Σχεδόν 8 χρόνια από εκείνη τη μέρα, φτάνουμε στο τέλος αυτής της δύσκολης εποχής. Αφήνουμε πίσω τις μεγάλες δυσκολίες και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την καθαρή έξοδο -καθαρή όπως ο ουρανός του Καστελορίζου- από μια εποχή μνημονίων».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης: "Βρίσκομαι σε έναν τόπο που τα τελευταία χρόνια ατυχώς ταυτίστηκε με την έναρξη μιας σκληρής περιόδου για την Ελλάδα, της εισόδου της πατρίδας μας ίσως στη δυσκολότερη εποχή από τη Μεταπολίτευση και μετά. Η Ελλάδα της νέας εποχής οφείλει να έχει ως θεμελιώδη αξία και πυξίδα, την κοινωνική δικαιοσύνη. Στοιχείο της δεν μπορεί παρά να είναι η δίκαιη ανάπτυξη".

Βασικό για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας, είναι να στηρίξουμε τς υποδομές. Δεν έχω έρθει εδώ για επικοινωνιακούς λόγους, για να κλέψω από την ομορφιά του τόπου σας και να φτιασιδώσω σχέδια, αλλά για να δώσω κάτι ουσιαστικό σε εσάς που ζείτε εδώ. Το έργο αυτό έρχεται να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, που δεν αφορούσε μόνο την ποιότητα του νερού αλλά και το κόστος του. Το Δημόσιο είχε δαπανήσει 3 εκατ. ευρώ μόνο πέρσι για νερό στο Καστελόριζο.

Κάθε πράξη ενίσχυσης του τόπου σας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σκοπό υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων. Είστε το παράδειγμα καλής συνεργασίας με την απέναντι πλευρά αλλά πολλές φορές οι πολιτικές ηγεσίες δεν ακολουθούν τις συνήθειες των ανθρώπων.

Μήνυμα προς την Τουρκία

Θέλω να περάσω ένα μήνυμα στην απέναντι πλευρά, για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία. Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν φοβάται και κανέναν. Δεν απειλούμε κανέναν γιατί επιδιώκουμε την αλληλοσυνεργασία. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή.  Έχουμε εμπιστοσύνη στους άντρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων.

Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος. Ο Τούρκος πρωθυπουργός σήκωσε το τηλέφωνο για να συλλυπηθεί για την απώλεια του Γ. Μπαλταδώρου. Ήταν μια ένδειξη καλής θέλησης. Αυτές οι κινήσεις πρέπει να έχουν συνέχεια.

Μίλησα με τον γεροντότερο κάτοικο του νησιού, 94 ετών, για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο τόπος. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη συγκίνηση & υπερηφάνεια που νιώθουμε οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο για αυτή την ξακουστή γωνιά της πατρίδας μας, τη Μεγίστη. 

Σας δίνω την υπόσχεση ότι δεν θα αφήσουμε αυτή την κακή πινελιά, του διαγγέλματος του μνημονίου από εδώ τον Απρίλη του 2010.  Τη μέρα που θα βγαίνουμε και τυπικά από τα μνημόνια, θα είμαι εδώ μαζί σας, για να ατενίσουμε μαζί το μέλλον του τόπου, τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Καστελόριζο ο Αλέξης Τσίπρας – Επίσκεψη με υψηλό συμβολισμόΗ Άγκυρα στήνει σκηνικό… Ιμίων στη βραχονησίδα "Μικρός Ανθρωποφάγος"Βίντεο ντοκουμέντο από τον Μικρό και Μεγάλο Ανθρωποφάγο στο ΑιγαίοΑυτή είναι η ιστορία των Φούρνων και της νησίδας "Μικρός Ανθρωποφάγος"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments