Ελλάδα

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ απεργία: Διακοπές ρεύματος από Δευτέρα

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ απεργία: Διακοπές ρεύματος από Δευτέρα
Η ΓΕΝΟΠ αντιδρά στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης που προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα (23 Απριλίου) ξεκινούν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με το εξώδικο που εστάλη σήμερα προς την διοίκηση της επιχείρησης.

To ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος αλλά όχι μπλακ άουτ προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, σε συνέντευξη Τύπου ενόψει των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, «στόχος είναι να καταλάβει ο λαός ότι κάτι γίνεται. Αν δεν λείψει ούτε για μια στιγμή το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχει αξία αυτό που γίνεται. Βεβαίως δεν θα ταλαιπωρηθεί ο ελληνικός λαός. Θα παρέχουμε προσωπικό ασφαλείας, όσο μας αναλογεί και αν γίνει μια μεγάλη βλάβη θα υπάρξει παρέμβαση. Ο καταναλωτής θα νιώσει τη απεργία αλλά όχι με μπλακ άουτ -αν συμβεί κάτι τέτοιο θα οφείλεται σε κακή διαχείριση του ΑΔΜΗΕ».

Οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ξεκινούν από αύριο Παρασκευή με 3ωρη στάση εργασίας από τις 7 ως τις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης (Χαλκοκονδύλη).

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει την προκήρυξη διαγωνισμού από τη ΔΕΗ ως το τέλος Μαΐου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης 3 και 4 και Φλώρινας, καθώς και των λιγνιτωρυχείων που τις τροφοδοτούν.

Ο κ. Αδαμίδης εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά δεν θα βρεθούν αγοραστές για τις μονάδες ενώ προέβλεψε ότι, αν βρεθούν, οι εργαζόμενοι σε αυτές θα είναι σε μόνιμη απεργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφωνία ΔΕΣΦΑ με ΤΑΡ για τη συντήρηση του αγωγού στην Ελλάδα

ΔΕΣΦΑ: Κατατέθηκαν οι βελτιωμένες προσφορές από τις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες

Σήμερα οι βελτιωτικές προσφορές για το 66% του ΔΕΣΦΑ

Στέργιος Πιτσιόρλας: Πωλούνται κανονικά Εγνατία Οδός, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΗ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments