Ελλάδα

Ποιος ήταν ο άνδρας που δολοφόνησαν στους Αγίους Αναργύρους

Ποιος ήταν ο άνδρας που δολοφόνησαν στους Αγίους Αναργύρους
Ο γνωστός «νονός» της νύχτας Γιώργος Λίτσας, είχε απασχολήσει για σωρεία αδικημάτων.

Ο 45χρονος Γιώργος Λίτσας, γνωστός ως «Μπου ή Μπούμπης», είναι ο άνδρας που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του πολεμικού καλάσνικοφ. Η ενέδρα θανάτου στήθηκε χθες το βράδυ στους Αγίους Αναργύρους.

Το χρονικό της ενέδρας

Η ενέδρα θανάτου στήθηκε στις 21:40 στη συμβολή των οδών Πεισιστράτους και Τριπόλεως στους Αγίους Αναργύρους. Ο στόχος της επίθεσης μόλις είχε φθάσει κοντά στο σπίτι του με αυτοκίνητο μάρκας Smart. Δύο άτομα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προσέγγισαν το αυτοκίνητο, με μοτοσυκλέτα και πριν ο οδηγός του αυτοκινήτου βγει από αυτό δέχθηκε καταιγισμό πυρών από πολεμικό καλάσνικοφ. Οι δράστες διέφυγαν αναπτύσσοντας ταχύτητα και το θύμα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο Ερυθρός, όπου λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Το «βιογραφικό» του

Ο γνωστός «νονός» της νύχτας Γιώργος Λίτσας, είχε απασχολήσει για σωρεία αδικημάτων όπως εκβιάσεις, εκρήξεις, προστασία, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς κλπ.. Το 2011 το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στην μεγάλη δικογραφία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών με τους 217 νονούς της νύχτας. Για αυτή την υπόθεση τον Ιούνιο του 2015 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13,5 ετών. Στην απόφαση είχε δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας και είχε ζητηθεί η καταβολή εγγύησης περίπου 40.000 ευρώ την οποία δεν είχε πληρώσει ο 45χρονος και έτσι αναζητείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις αρχές. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για αυτή την υπόθεση ήταν σε εξέλιξη και αναμενόταν η έκδοση της απόφασης. Ο 45χρονος τοποθετείται στο περιβάλλον του 44χρονου επονομαζόμενου «Καράφλα» -«Νταίζη» ή «Σαμπρέλα», ο οποίος βρισκόταν σε ανοικτή σύγκρουση με ηγετικά μέλη της Greek Mafia, κάτι που έκανε τους αρμόδιους αξιωματικούς να τον θεωρούν ύποπτο για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Βασίλη Στεφανάκου, που εξελίχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο με 29 σφαίρες καλάσνικοφ στο Χαϊδάρι. 

Στις 2 Φεβρουάριου του 2016 ο Γιώργος Λίτσας είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης σε καφενείο στους Αγίους Αναργύρους. Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ εναντίον εστιατορίου στην οδό Αγίου Παύλου, στους Αγίους Αναργύρους. Μέσα στο κατάστημα υπήρχαν αρκετά άτομα, ανάμεσα στα οποία και μικρά παιδιά που συμμετείχαν σε οικογενειακή γιορτή την οποία είχαν οργανώσει οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού.

Ανάμεσα στους υπόπτους της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου, ήταν ο 44χρονος με τα προσωνύμια «Καράφλας»- «Νταίζη» ή «Σαμπρέλας», με τον οποίο ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αντιπαλότητα από το 2008, και αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2017, έναν χρόνο μετά την αποφυλάκιση του Βασίλη Στεφανάκου. Μετά την χθεσινή δολοφονία του Γιώργου Λίτσα, οι αστυνομικοί ανεβάζουν τα ποσοστά αυτής της υποψίας.  Στις 4 Ιανουαρίου 2017 μαχαίρωσαν τον «Καράφλα» στις φυλακές Κορυδαλλού οι Αλβανοί ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε συμβόλαιο θανάτου για 50.000 ευρώ και είχε επιχειρηθεί ο θάνατός του με δηλητηριασμένο φαγητό. Τον Μάιο του 2017 ο συνεργάτης του Βασίλης Γρίβας δολοφονήθηκε έξω από το σχολείο του γιου του στα Γλυκά Νερά.

Το ανησυχητικό για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός πως υπάρχουν πληροφοριακές ενδείξεις «ενοικιαζόμενης» ομάδας εκτελεστών που αποτελείται από τρεις τουλάχιστον αλλοδαπούς και έναν Έλληνα. Οι ενδείξεις των πληρωμένων δολοφόνων έρχονται εντονότερες μετά την εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα και τώρα του Γιώργου Λίτσα. Σε μία από τις τελευταίες δικογραφίες που είχαν σχηματισθεί σε βάρος του, το 2011, κατηγορήθηκε μαζί με 217 ακόμη άτομα για περισσότερους από 300 εκβιασμούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βασίλης Στεφανάκος: Ποιος ήταν ο νονός της Greek Mafia

Βασίλης Στεφανάκος: Βρέθηκε στη θάλασσα το καλάσνικοφ με το οποίο τον εκτέλεσαν – Δείτε το (pics)Δολοφονήθηκε ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος (UPD)Χανιά: Συνελήφθη Βρετανός που φωτογράφιζε τη βάση της Σούδας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments