Διεθνή

Κύπρος: Το χρονικό της δολοφονίας του άτυχου ζευγαριού

Κύπρος: Το χρονικό της δολοφονίας του άτυχου ζευγαριού
''Eίναι πιθανόν σήμερα να υπάρξει σύλληψη, ώστε μέσα από την ανάκριση συγκεκριμένου ατόμου, να εξασφαλιστεί μαρτυρία, που είτε θα διαλευκάνει την υπόθεση πλήρως, είτε θα οδηγήσει σε αποκλεισμό κάποιων σεναρίων'', αναφέρουν οι Αρχές.

Πολύ σημαντικό είναι το σημερινό 24ωρο σύμφωνα με την Κυπριακή αστυνομία, προκειμένου να δοθεί οριστική απάντηση για το διπλό φονικό στον Στρόβολο της Κύπρου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι Αρχές ”είναι πιθανόν σήμερα να υπάρξει σύλληψη, ώστε μέσα από την ανάκριση συγκεκριμένου ατόμου, να εξασφαλιστεί μαρτυρία, που είτε θα διαλευκάνει την υπόθεση πλήρως, είτε θα οδηγήσει σε αποκλεισμό κάποιων σεναρίων”.

Οι απαντήσεις στα πολλαπλά ερωτήματα, μπορούσαν να έρθουν και κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας, αλλά λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασης του 15χρονου γιου των θυμάτων, δεν ήταν εφικτό να ληφθεί γραπτή κατάθεση. Η κατάθεση, θεωρείται αρκετά σημαντική για τις Αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο 15χρονος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας και είχε σύντομη στιχομυθία με τους κουκουλοφόρους.

Το σκηνικό του θανάτου

Οι κυπριακές αρχές εξετάζουν λεπτομερώς με την βοήθεια ειδικών, την ώρα θανάτου του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του, υπαλλήλου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Ντίνας Σεργίου. Ο λόγος που έχει δοθεί τόση προσοχή στην ώρα του φονικού, είναι για να διαπιστωθεί και να επιβεβαιωθεί ότι η ώρα που εξέπνευσαν οι δύο άνθρωποι συμπίπτει με την ώρα που ο 15χρονος μετέβη σε γειτονικό σπίτι, ενημερώνοντας για την εισβολή των κουκουλοφόρων. Αν υπάρχει χρονική απόσταση από τα δύο γεγονότα τότε η αστυνομία θα πρέπει να διερευνήσει τι συνέβη στο χρόνο που μεσολάβησε και αν αυτός αξιοποιήθηκε από τους δράστες να εξαφανίσουν στοιχεία και να αλλοιώσουν τη σκηνή του εγκλήματος.

Λουτρό αίματος

Οι δεκάδες μαχαιρίες που βρέθηκαν στα άψυχα σώματα των δύο γονέων, οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι δράστες θα έπρεπε να έφυγαν από το σπίτι ”λουσμένοι” στο αίμα. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν υπήρξαν ίχνη διαφυγής με κηλίδες αίματος προς την έξοδο του σπιτιού. Σε συνδυασμό όμως, με το γεγονός ότι στο σπίτι δεν εντοπίστηκαν επίσης ίχνη διάρρηξης, στην αστυνομία κυριαρχεί η σκέψη πως ο δράστης πρόσβαση στο σπίτι και δυνατότητα να συγκαλύψει ίχνη.

Η νεκροτομή

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής, στο σώμα του Γ. Χατζηγεωργίου βρέθηκαν 20-25 τραύματα από μαχαίρι, στο λαιμό, το στήθος, τη κοιλιά και τα πόδια. Τα περισσότερα τραύματα ήταν στο λαιμό και στο στήθος. Ο θάνατος επήλθε ”λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστικές στρώσεις πνευμόνων και καρδιάς με τέμνον και νύσσον όργανο”. Από την άλλη, η Ντίνα Σεργίου έφερε εννιά με δέκα τραύματα στο λαιμό και το στήθος. Ο θάνατος επήλθε ”λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστική διατομή καρωτίδας και σφαγίτιδας φλέβας με τέμνον και νύσσον όργανο”, καταλήγει η νεκροτομή. Να σημειωθεί, ότι και οι δύο φέρουν από ένα μόνο αμυντικό τραύμα στο δεξί τους χέρι, κάτι που φανερώνει ότι μαχαιρώθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν και δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν. Οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο, το μαχαίρι του φόνου να ήταν μέρος του οικιακού εξοπλισμού. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι δράστες μπήκαν ”άοπλοι” και χρησιμοποίησαν μαχαίρι από το σπίτι.

Θυμός και μίσος

Οι αστυνομικές πηγές σημείωναν πως όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη ταυτότητα του δράστη/δραστών είναι ανοικτά καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί ληστεία. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία φανερώνει προσωπικό μίσος και θυμό, προβληματίζει τους ανακριτές. Διερευνώνται όλες οι πτυχές, μεταξύ των οποίων τυχόν διαφορές των θυμάτων με άλλα άτομα, οι οικονομικές τους δραστηριότητες, και οι ενδοοικογενειακές σχέσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν και οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου οι οποίοι είναι Ρώσοι και είχαν δώσει το παιδί για υιοθεσία σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτό που ενδιαφέρει την αστυνομία, είναι να μάθει αν οι βιολογικοί γονείς είχαν βρεθεί σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα στη Κύπρο και αν είχαν οποιαδήποτε επαφή με τον ανήλικο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν τεκμηριώνεται από κανένα στοιχείο ή μαρτυρία μέχρι αυτή τη στιγμή. Οι αστυνομικές πηγές σχολιάζοντας συναφείς «πληροφορίες» που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα ΜΜΕ, ως απλό κουτσομπολιό.

Η πιθανή απάντηση από την… Ρωσία

Δεν θα μείνει τίποτα που να μην διερευνηθεί στην υπόθεση του διπλού φονικού. Η Αστυνομία ήδη από χθες ξεκίνησε διαδικασία για να εντοπίσει τους βιολογικούς γονείς του ανήλικου παιδιού. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης και λόγω του γεγονότος ότι οι βιολογικοί γονείς βρίσκονται στη Ρωσία. Αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω κοινωνικών υπηρεσιών και με αιτήματα συνδρομής προς τη Ρωσία. Την ίδια ώρα, θα εξεταστούν άλλες πτυχές της ζωής των θυμάτων σε σχέση με την οικονομική τους κατάσταση, ώστε να διερευνηθεί αν κάποιος θα είχε κίνητρο να τους δολοφονήσει. Το ότι δεν υπήρξε ληστεία όμως οδηγεί τα πράγματα σε υπόνοιες για αγεφύρωτο προσωπικό μίσος του δράστη ή των δραστών και θυμό ο οποίος ξέσπασε με τις δεκάδες μαχαιριές στα σώματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δολοφονία ζευγαριού στην Κύπρο: Ανακρίνεται ο 15χρονος γιος

Δολοφονία ζευγαριού στη Λευκωσία: Αιμορραγικό σοκ έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή (vid)

NY Times για Λέσβο: Το νησί της απελπισίας και των κλοπών (pic)

Ανησυχία στην Λέσβο – Σε ένα 24ωρο έφτασαν 328 πρόσφυγες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments