Ελλάδα

Βρέφος 8 μηνών κορωνοϊός: Εντείνεται η αγωνία για το μωρό που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Παίδων

Βρέφος 8 μηνών κορωνοϊός: Εντείνεται η αγωνία για το μωρό  που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Παίδων
Βρέφος 8 μηνών κορωνοϊός: Το οκτώ μηνών μωρό εκδήλωσε συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο., ενώ την πορεία της υγείας του παρακολουθεί ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Βρέφος 8 μηνών κορωνοϊός: Στο “ζενίθ” η ανησυχία εντείνεται για το βρέφος 8 μηνών που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από δύο ημέρες και βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων “Αγία Σοφία“, ενώ  πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Το οκτώ μηνών παιδί εκδήλωσε συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Την πορεία της υγείας του παρακολουθεί ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας που το επισκέφτηκε και ενημερώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου. 

Υπενθυμίζεται ότι οι νεκροί στη χώρα μας έφτασαν τους 167, μετά και το θάνατο του 89χρονου στο «Σωτηρία». Ο εκλιπών είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα, εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, τα νέα κρούσματα στη χώρα είναι δέκα, ενώ το τελευταίο 24ωρο είχε καταλήξει μία γυναίκα στο ΝΜΤΣ. Η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν 76 ετών. 

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι: «Ανακοινώνονται 10 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.850, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 617 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.476 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 8 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 95.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 96 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 166 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 48 ήταν γυναίκες (28.9%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Έχουν συνολικά ελεγχθεί 139.445 κλινικά δείγματα».

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επισκέφθηκε χθες το νοσοκομείο «Παίδων» καθώς τις τελευταίες δύο μέρες νοσηλεύεται εκεί το βρέφος 8 μηνών, σε ΜΕΘ για κορωνοϊό. Το παιδί είναι διασωληνωμένο, ενώ  πέρα από κορωνοϊό έχει και ένα ακόμα σοβαρό υποκείμενο νόσημα- Δείτε το παρακάτω σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments