Διεθνή

Εμανουέλ Μακρόν προς Τραμπ: Να εξαιρεθεί οριστικά η Ευρώπη από τους δασμούς

Εμανουέλ Μακρόν προς Τραμπ: Να εξαιρεθεί οριστικά η Ευρώπη από τους δασμούς
Την παραμονή της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντοναλντ Τραμπ, να εξαιρέσει οριστικά την Ευρώπη από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Την οριστική εξαίρεση της Ευρώπης από τους αμερικανικούς δασμούς στην εισαγωγή χάλυβα και αλουμινίου ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, την παραμονή της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ. «Δεν κάνεις πόλεμο με τους συμμάχους σου», τόνισε ο κ. Μακρόν, μιλώντας στο δίκτυο Fox News.

Στις 8 Μαρτίου, ο κ. Τραμπ επικύρωσε την επιβολή δασμών ύψους 25% για τον εισαγόμενο χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο, εξαιρώντας προσωρινά από το μέτρο αυτό τον Καναδά και το Μεξικό. Λίγες ημέρες αργότερα, η αμερικανική κυβέρνηση εξαίρεσε προσωρινά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είπε (ο Τραμπ) ότι οι εξαιρέσεις ισχύουν μέχρι την 1η Μαΐου. Θα δούμε τι θα αποφασίσει την 1η Μαΐου. Απλώς αναρωτιέμαι: ποιες είναι οι προτεραιότητές μας;» σχολίασε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Αν κάνουμε πόλεμο με όλον τον κόσμο, εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, εμπορικό πόλεμο με την Ευρώπη, πόλεμο με τη Συρία, πόλεμο με το Ιράν, αυτό το πράγμα δεν λειτουργεί».

«Να μην δείχνουμε τις αδυναμίες μας στον Πούτιν»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Μακρόν χαρακτήρισε «πολύ ισχυρό άνδρα» τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει ποτέ να δείχνουμε τις αδυναμίες μας».

Ο κ. Μακρόν καταλόγισε στον κ. Πούτιν ότι έχει «εμμονή με τις παρεμβάσεις στις δημοκρατίες μας». «Παρεμβαίνει παντού, εννοώ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, για να αποσταθεροποιήσει τις δημοκρατίες. Γιατί πιστεύει ότι είναι καλό για τη χώρα του», πρόσθεσε. 

Κατά τον πρόεδρο της Γαλλίας, ο κ. Πούτιν «θέλει μια μεγάλη Ρωσία». «Είναι υπερβολικά σκληρός με τις μειονότητες και με τους αντιπάλους του, έχει μια αντίληψη για τη δημοκρατία που δεν ταυτίζεται με τη δική μου», συνέχισε ο κ. Μακρόν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι διατηρεί επαφές μαζί του, καθώς και ότι σέβεται τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Μακρόν αναχωρεί τη Δευτέρα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Εμανουέλ Μακρόν: Δεν υπάρχει «σχέδιο Β» για την πυρηνική συμφωνία του ΙράνΓαλλία: Σοβαρά επεισόδια στην πορεία των συνδικάτωνΚαταρρέει η δημοφιλία του Εμανουέλ ΜακρόνΜακρόν: "H Γαλλία θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας αν απειληθεί από την Τουρκία" (vid)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments