Πολιτική

Σπυράκη: Αν ήταν καθαρή η έξοδος, θα έπρεπε να καταργηθούν οι δεσμεύσεις

Σπυράκη: Αν ήταν καθαρή η έξοδος, θα έπρεπε να καταργηθούν οι δεσμεύσεις
Η Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

”Να καταλάβει πως στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα και η χώρα μας είναι κράτος δικαίου”, ανέφερε για την Τουρκία, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείσα αν υπάρχει περίπτωση ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, απάντησε ”όχι βέβαια”. Τόνισε στην συνέχεια, ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για ανταλλαγή ή συμψηφισμό.

Για το πρωτογενές πλεόνασμα, σχολίασε πως ”αν φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε, τότε με βεβαιότητα θα είναι πολύ υψηλό”.

”Το ερώτημα είναι πόσο αυτό το πλεόνασμα είναι βιώσιμο;”, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, είπε ότι ”αν ήταν καθαρή η έξοδος από το μνημόνιο, τότε θα έπρεπε να καταργηθούν αυτόματα οι δεσμεύσεις της Ελλάδος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ως το 2022, για μείωση των συντάξεων από 1/1/19 και για μείωση του αφορολογήτου από 1/1/20. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. Αντίθετα φαίνεται επιπρόσθετη πρόθεση των δανειστών να βάλουν και άλλους όρους. Η ενισχυμένη επιτήρηση θα έρθει”.

Αναφερόμενη στον Ρουβίκωνα, η Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι ”οι εκλεκτικές συγγένειες είναι σαφείς. Εμείς θέλουμε τη διαφύλαξη της τάξης. Και να μην γίνεται η χώρα διεθνώς ρεζίλι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Καμίνης: Η Αθήνα, κορυφαίος τουριστικός προορισμός στη ΝΑ Ευρώπη

Εξελίξεις στο Σκοπιανό: Την Τετάρτη συνάντηση Κοτζιά, Ντιμιτρόφ, Νίμιτς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments