Διεθνή

Συνάντηση Τράμπ – Μακρόν: Το δείπνο, το… δέντρο και οι στιλιστικές επιλογές των δυο Πρώτων Κυριών (pics&vids)

Συνάντηση Τράμπ – Μακρόν: Το δείπνο, το… δέντρο και οι στιλιστικές επιλογές των δυο Πρώτων Κυριών (pics&vids)
Εμμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν έφθασαν στην Ουάσινγκτον χθες (23/4) το απόγευμα, ώρα Ελλάδος.

Στις ΗΠΑ βρίσκεται από χθες το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας Εμμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν, καλεσμένοι του Ντόναλντ Τραμπ και της συζύγου του Μελάνια.

Εμμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν έφθασαν στην Ουάσινγκτον χθες (23/4) το απόγευμα, ώρα Ελλάδος και λίγο αργότερα είχαν το πρώτο τετ α τετ με τον Αμερικανό Πρόεδρο και την Μελάνια Τραμπ.

Η άφιξη

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, που έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο από τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διέσχισε τον δρόμο ανάμεσα σε ένα πλήθος περαστικών, οι οποίοι τον χαιρετούσαν και έβγαζαν μαζί του φωτογραφίες σέλφι.

Κρατώντας το χέρι της συζύγου του Μπριζίτ, ο Μακρόν ανέβηκε τα σκαλιά του μνημείου του Αβραάμ Λίνκολν, εμβληματικού σημείου της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας που ανεγέρθη προς τιμήν του 16ου προέδρου των ΗΠΑ, ένα πρόσωπο-σύμβολο της ελευθερίας και της ισότητας των ανθρώπων ανεξαρτήτως γένους, φυλής, χρώματος στις ΗΠΑ. 

Το κτίριο αυτό είναι στην προέκταση του National Mall, του εθνικού πάρκου της Ουάσινγκτον που συνορεύει με τον Λευκό Οίκο και με ορισμένα από τα σημαντικότερα αμερικανικά μουσεία.

Ο κήπος του Λευκού Οίκου και το… δέντρο

Ο Ντόναλντ με τη Μελάνια Τραμπ υποδέχτηκαν θερμότατα το ζεύγος Μακρόν και τους ξενάγησαν και στον κήπο του Λευκού Οίκου. Εκεί δοκίμασαν και τις γνώσεις τους στην… κηπουρική, αφού το ζεύγος Μακρόν πήρε τα φτυάρια και φύτεψε ένα δέντρο!

Το δείπνο

Το ελικόπτερο που μετέφερε τα προεδρικά ζεύγη των ΗΠΑ κα της Γαλλίας προσγειώθηκε μπροστά από το Mount Vernon, την ιστορική κατοικία του Τζορτζ Ουάσινγκτον, για ένα ιδιωτικό δείπνο για τέσσερις.

Το δείπνο στο Mount Vernon έγινε μακριά από φωτογραφικούς φακούς. Οι δημοσιογράφοι μπόρεσαν μόνο να διακρίνουν τα δύο ζευγάρια να κατεβαίνουν από το ελικόπτερο, να ποζάρουν γρήγορα για μια αναμνηστική φωτογραφία με φόντο την ιστορική κατοικία και στη συνέχεια να επιβιβάζονται σε ένα αυτοκίνητο του γκολφ για να φθάσουν στην είσοδο και να χαθούν στο εσωτερικό του.

Τι συζήτησαν στο δείπνο

Στη διάρκεια του δείπνου που είχαν οι Μακρόν και Τραμπ μαζί με τις συζύγους τους συζήτησαν για την οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ, «τις δημοσκοπήσεις του προέδρου Τραμπ και την προετοιμασία για τις ενδιάμεσες εκλογές» του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων. Μεταξύ των άλλων ζητημάτων στα οποία αναφέρθηκαν ήταν η επιβολή ρυθμιστικών κανόνων στο Διαδίκτυο και η καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης, όπως και η μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Αναφέρθηκαν όμως και σε θέματα στα οποία διαφωνούν, όπως η επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου που θέλει να επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος. «Σε ό,τι αφορά το εμπόριο, τη Συρία και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας επιθυμούν να αποκτήσουν κοινή ατζέντα», διαβεβαίωσε η γαλλική προεδρία χθες το βράδυ, υπογραμμίζοντας και πάλι «την πολύ φιλική και προσωπική ατμόσφαιρα» που υπήρχε στη διάρκεια της πρώτης τους συνάντησης.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί στο πιο φλέγον ζήτημα: τι θα γίνει με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, από την οποία ο Τραμπ θέλει να αποδεσμευτεί, αν δεν γίνουν πιο σκληροί οι όροι που επιβάλλονται στην Τεχεράνη. Αυτό φοβάται η Γαλλία και οι άλλες δυνάμεις που έχουν υπογράψει τη συμφωνία.

Οι στιλιστικές επιλογές των δυο Πρώτων Κυριών

Η στιλιστικές επιλογές των δύο Πρώτων Κυριών για ακόμα μια φορά έκλεψαν την παράσταση. Οι Μελάνια Τραμπ και Μπριζίτ Μακρόν έβαλαν τα δυνατά τους, τονίζοντας και οι δυο το εξαιρετικά δυνατό τους σημείο, τα αδύνατα -και μαυρισμένα- πόδια τους. 

Η 47χρονη Μελάνια Τραμπ και η 65χρονη Μπριζίτ Μακρόν, με τα μίνι τους πάντα και ψηλοτάκουνες γόβες, ακολούθησαν τους συζύγους τους στον κήπο του Λευκού Οίκου, με σκοπό να φυτέψουν ένα δέντρο στη Δυτική Πτέρυγα του διάσημου κτιρίου. 

Η Μελάνια Τραμπ, πιο μοδάτη, επέλεξε ένα μαύρο σύνολο με φόρεμα και ασορτί μαύρο παλτό σε στιλ κάπας, ενώ η Μπριζίτ Μακρόν ένα κίτρινο σύνολο, φόρεμα και ασορτί παλτό. Μια μαύρη ζώνη ήταν η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά. Και οι δυο τους επέλεξαν μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες. 

Το πρώην μοντέλο, η Μελάνια Τραμπ περπατούσε στον κήπο του Λευκού Οίκου με τις 12ποντες γόβες της με αυτοπεποίθηση και σιγουριά αναδεικνύοντας τα ατελείωτα πόδια της. Η Μπριζίτ Μακρόν ακολουθούσε, γνωρίζοντας ότι ήταν κομψή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εμανουέλ Μακρόν: Τη συμφωνία του Παρισιού δεν θα την επαναδιαπραγματευτούμε

Προσγειώθηκε στην Ουάσινγκτον το αεροσκάφος του Εμανουέλ Μακρόν (vid)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments