Πολιτική

Η ομιλία Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Η ομιλία Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή για το νομοσχέδιο πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και τοποθετείται στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Για τη συμφωνία με τις γαλλικές φρεγάτες

O κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο αλαλούμ που έχει προκύψει με τις γαλλικές φρεγάτες, σημειώνοντας ότι είναι πρωτοφανές άλλα να λέει ο κ. Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος και άλλα ο κ. Κουβέλης για τις γαλλικές φρεγάτες και αναρωτήθηκε: "Ο κ. Τσίπρας χάθηκε στη μετάφραση μιλώντας με τον Μακρόν;". 

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για αυτό το αλαλούμ, τονίζοντας: "Απειλείται το εθνικό κύρος της χώρας από τον ερασιτεχνικό σας. Συνειδητοποιείστε ότι μας εκθέτετε διεθνώς κ τραυματίζετε το αίσθημα ασφάλειας".

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ για τη ΔΕΗ

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "η κυβέρνηση έρχεται να εκποιήσει τρεις μονάδες, πιεζόμενη από τους δανειστές. Το επιχειρεί βεβιασμένα, χωρίς να έχει κανένα σχέδιο για την ενεργειακή πολιτική".

"Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις ενεργειακές πηγές ούτε να σχεδιάσει μια νέα εποχή με πολίτες παραγωγούς ενέργειας. Κάνει το μόνο που ξέρει η κυβέρνηση: κλείνει το μάτι σε αγοραστές, υπόσχεται κέρδη, αδιαφορώντας για την καταστροφική ζημιά στη ΔΕΗ" πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η προτεραιότητα του Κ. Μητσοτάκη: Προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ. ευρώΝΔ για Τσίπρα: Τον διαψεύδουν οι βουλευτές του για την καθαρή έξοδοΣήμερα η εξαγορά της EDS από την ΔΕΗ"Μύλος" με τις γαλλικές φρεγάτες: Ο Καμμένος "αδειάζει" τον Κουβέλη για το deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments