Ελλάδα

Καρέ – καρέ η μεταγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών – Τι είπαν στην απολογία τους (pics)

Καρέ – καρέ η μεταγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών – Τι είπαν στην απολογία τους (pics)
Μητρετώδης και Κούκλατζης βρίσκονται υπό κράτηση από την 1η Μαρτίου.

Το αίτημα των δικηγόρων τους για απελευθέρωση απορρίφθηκε για τρίτη φορά από το τουρκικό δικαστήριο με αποτέλεσμα η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να συνεχίζεται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Μητρετώδης και Κούκλατζης βρίσκονται υπό κράτηση από την 1η Μαρτίου και κατηγορούνται για «εισβολή σε τουρκικό έδαφος», σύμφωνα με την Milliyet, η οποία εξασφάλισε οπτικό υλικό.

Στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε η εν λόγω εφημερίδα δείχνει τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, δεμένους με χειροπέδες και χωρίς κουκούλες, κατά τη μεταγωγή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης, στο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε την παράταση της κράτησής τους.

Οι δύο Έλληνες μεταφέρθηκαν στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου, όπου και εξετάστηκε το αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο είχαν καταθέσει οι δικηγόροι τους, Selin Özel και Hakan Yalçıntuğ.

Τι είπαν στην απολογία τους

Ο Άγγελος Μητρετώδης κατέθεσε στο τουρκικό δικαστήριο ότι βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος από λάθος και λόγω των κάκιστων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «βρέθηκαμε κατά λάθος στην τουρκική πλευρά, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα, ήταν πολύ άσχημες. Ακολουθούσαμε κάτι ίχνη στα σύνορα και όταν αντικρίσαμε τους Τούρκους στρατιώτες, κατέβασαμε τα όπλα μας. Θα καλούσα τον ελληνικό στρατό και τον υπολοχαγό μου από το τηλέφωνό μου, αν είχα κακή πρόθεση. Μιλήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες και τους είπαμε ότι περάσαμε στην τουρκική πλευρά κατά λάθος. Οι Τούρκοι στρατιώτες επικοινώνησαν με τους ανωτέρους τους. Απλώς ακολουθήσαμε ορισμένα ίχνη, πιστεύοντας ότι είναι είτε μετανάστες, είτε λαθρέμποροι».

Ο Δημήτρης Κούκλατζης από την πλευρά του κατέθεσε ότι δεν έκαναν κάτι διαφορετικό απ’ όσα κάνουν και οι Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα, προσθέτοντας ότι βρέθηκαν από λάθος στην τουρκική πλευρά. 

«Κάναμε το ίδιο με τους Τούρκους στρατιώτες, αλλά βρεθήκαμε κατά λάθος στην τουρκική μεριά. Δεν λάβαμε εντολή για καμία εντολή να μεταβούμε στην τουρκική πλευρά. Πηγαίναμε εκεί πολύ συχνά και μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, γι’ αυτό και μένω έκπληκτος απ’ όσα έχουν συμβεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι φωτογραφίες από την Milliyet:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλέξης Τσίπρας για Έλληνες στρατιωτικούς: Απορρίπτει τους συμψηφισμούς και ζητά την επιστροφή τους

Κουβέλης: Η κράτηση των δύο στρατιωτικών μας είναι παράνομη

Θεοδωράκης: Τα ανατολίτικα παζάρια του Ερντογάν δεν έχουν καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες

Δημήτρης Καμμένος: Οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί δεν θα είναι ποτέ προϊόν ανταλλαγής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments