Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ – Νίμιτς στη Βιέννη

Ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ – Νίμιτς στη Βιέννη
O διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ανέφερε πως και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να βρουν λύση και πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Μετά από τέσσερις ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον Μάθιου Νίμιτς. Στη σύντομη δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, ανέφερε πως και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να βρουν λύση και πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τις προσεχείς εβδομάδες.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην προσπάθεια για την εξευρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είπε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ στις πρώτες του δηλώσεις μετά το πέρας της πολύωρης διαβούλευσης στην Αυστριακή πρωτευουσα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η σημερινή συνάντηση Κοτζιά, Ντιμιτρόφ, Νίμιτς στη Βιέννη είναι η τρίτη μετά την επανεκκίνηση των διαβουλευσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο, στις 13 Φεβρουαρίου και στις 30 Μαρτίου, με την τελευταία να έχει φιλοξενηθεί στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών. 

Η τελευταία τριμερής συνάντηση της 30ής Μαρτίου, που είχε διαρκέσει 6,5 ώρες, εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα εποικοδομητική, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να τονίζει πως «είναι δύσκολα τα βήματα που κάνουμε, αλλά όλα τα βήματα μας φέρνουν πιο κοντά στην πιθανότητα μιας λύσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξελίξεις στο Σκοπιανό: Την Τετάρτη συνάντηση Κοτζιά, Ντιμιτρόφ, Νίμιτς

Ζάεφ: Ελλάδα και πΓΔΜ πιο κοντά από ποτέ σε μια συνολική λύση

Ντιμιτρόφ: Αν ήταν μόνο το όνομα το πρόβλημα θα το λύναμε εύκολα

Σκληρό μήνυμα Κοτζιά σε Σκόπια: Επιδείξτε σοβαρότητα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments