Πολιτική

Γιούνκερ σε Παυλόπουλο: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου

Γιούνκερ σε Παυλόπουλο: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου
''Ούτε μια στιγμή δεν διαννοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ''.

Με ιδιαίτερα λόγια μίλησε για την Ελλάδα ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος βρίσκεται στην χώρα από τις πρωινές ώρες. Μάλιστα, στις πρώτες του επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της Κομισιόν μεταξύ άλλων τόνισε:

”Είναι δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα. Ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα παρέμεινα πιστός στον ελληνικό λαό. Δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη”.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κομισιόν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ στη μία το μεσημέρι θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής. Το απόγευμα, στις 17:30, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ επεσήμανε επίσης ότι ”ούτε μια στιγμή δεν διαννοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ. Αυτή ήταν η στάση μου και ως προέδρου του Eurogroup και της Κομισιόν. Και ο φίλος μου Δ. Αβραμόπουλος είναι μάρτυρας ότι κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα το έκανα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Αθήνα ο Γιούνκερ – Ποιους θα συναντήσει

Αυστηρό μήνυμα Γιούνκερ στην Τουρκία: "Είναι γελοίο να λέει πως οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί την απείλησαν"

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments