Lifestyle

Μια… ανάσα πριν από την Eurovision

Μια… ανάσα πριν από την Eurovision
Η Ελλάδα εμφανίζεται στη 14η θέση του πρώτου ημιτελικού της Eurovision με την Γιάννα Τερζή και το τραγούδι «Όνειρό μου».

Σε απευθείας σύνδεση με την Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤHD θα μεταδώσουν τους δύο ημιτελικούς της Eurovision που θα διεξαχθούν την Τρίτη 8 και την Πέμπτη 10 Μαΐου, καθώς και τον τελικό του διαγωνισμού το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 10 το βράδυ. 

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν και ραδιοφωνικά από το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας», καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στη 14η θέση του πρώτου ημιτελικού με την Γιάννα Τερζή και το τραγούδι «Όνειρό μου» σε μουσική και στίχους Γιάννας Τερζή, Άρη Καλημέρη, Μιχάλη Παπαθανασίου και Δημήτρη Σταματίου. Τη σκηνοθετική επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής έχει η Chali Jennings.

Στο σχολιασμό και την παρουσίαση των δύο ημιτελικών και του τελικού θα είναι ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη. Τη μεγάλη βραδιά του τελικού, η Ολύνα Ξενοπούλου, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Η σειρά εμφάνισης στους δύο Ημιτελικούς, έχει ως εξής:

1ος ημιτελικός, Τρίτη 8 Μαΐου1. Αζερμπαϊτζάν2. Ισλανδία3. Αλβανία4. Βέλγιο5. Τσεχία6. Λιθουανία7. Ισραήλ8. Λευκορωσία9. Εσθονία10. Βουλγαρία11. πΓΔΜ12. Κροατία13. Αυστρία14. Ελλάδα15. Φινλανδία16. Αρμενία17. Ελβετία18. Ιρλανδία19. Κύπρος

2ος ημιτελικός, Πέμπτη 10 Μαΐου1. Νορβηγία2. Ρουμανία3. Σερβία4. Σαν Μαρίνο5. Δανία6. Ρωσία7. Μολδαβία8. Ολλανδία9. Αυστραλία10. Γεωργία11. Πολωνία12. Μάλτα13. Ουγγαρία14. Λετονία15. Σουηδία16. Μαυροβούνιο17. Σλοβενία18. Ουκρανία

Στους δύο ημιτελικούς θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια των «Big Five» Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο (A΄ ημιτελικός), Γαλλία, Γερμανία Ιταλία (Β΄ ημιτελικός), καθώς και της διοργανώτριας χώρας Πορτογαλίας (Α΄ ημιτελικός), τα οποία δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision.

Στον Τελικό της 12ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» και η διοργανώτρια Πορτογαλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eurovision 2018: Η Γιάννα Τερζή αποκάλυψε λεπτομέρειες για την εμφάνισή της

Eurovision 2018: Δείτε το βίντεο κλιπ του ελληνικού τραγουδιού (vid)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments