Πολιτική

Νίκος Βούτσης: Υψηλός συμβολισμός στήριξης της χώρας μας η παρουσία Γιούνκερ

Νίκος Βούτσης: Υψηλός συμβολισμός στήριξης της χώρας μας η παρουσία Γιούνκερ
Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τη διαχρονική συμβολή του κ. Γιούνκερ, στην συνειδητοποίηση ότι η κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Τον υψηλό συμβολισμό της παρουσίας του στην Αθήνα και των συζητήσεων του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, αυτόν της στήριξης της χώρας μας και της ελληνικής κοινωνίας στο τελευταίο στάδιο εξόδου της χώρας από τις ακραίες μνημονιακές δεσμεύσεις, ανέδειξε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Κατά την προσφώνησή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την έδρα της Ολομέλειας, λίγο πριν ο κ. Γιούνκερ ανέβει στο βήμα για την εκφώνηση της ομιλίας του, ο κ. Βούτσης απευθύνθηκε στον ευρωπαίο αξιωματούχο λέγοντας: «Οι συζητήσεις σας εδώ με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, προσδίδουν έναν υψηλό συμβολισμό στήριξης της Επιτροπής στο τελευταίο στάδιο εξόδου της χώρας από τις ακραίες μνημονιακές δεσμεύσεις. Επίσης δίνετε ένα μήνυμα υποστήριξης στην ελληνική κοινωνία στον αγώνα να παραμένει όρθια με αισιοδοξία για το μέλλον».

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τη διαχρονική συμβολή του κ. Γιούνκερ, στην συνειδητοποίηση ότι η κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν αφορά μόνον τις πληγείσες οικονομίες μέσα σε ένα περιβάλλον, που ευνοούσε, δυστυχώς, και επέβαλλε πολύ σκληρά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής με σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις, «τις οποίες η ελληνική κοινωνία και η νεολαία βίωσαν».

Ο κ. Βούτσης σημείωσε επίσης ότι ο κ. Γιούνκερ παρέμεινε προσηλωμένος στην παρουσία της χώρας στην Ευρωζώνη, ότι έχει θετική συμβολή στο να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πρσφυγική κρίση με σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, «σε αντίθεση με την αδιαφορία ή και την ανοιχτή υπονόμευση αυτής της πολιτικής από ηγεσίες άλλων κρατών – μελών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεσπάθωσε κατά της Τουρκίας ο Γιούνκερ μέσα από την ελληνική ΒουλήΗ ομιλία Γιούνκερ στη ΒουλήΤσίπρας σε Γιούνκερ: Είναι η τελευταία σας επίσκεψη στη μνημονιακή ΕλλάδαΓιούνκερ σε Παυλόπουλο: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments