Διεθνή

Απίστευτες αλλά αληθινές ιστορίες: Κέρδισαν το τζόκερ, τα έχασαν όλα και δυστύχησαν

Απίστευτες αλλά αληθινές ιστορίες: Κέρδισαν το τζόκερ, τα έχασαν όλα και δυστύχησαν
Είσαι σίγουρος ότι το χρήμα φέρνει την ευτυχία; Διάβασε τις παρακάτω ιστορίες και σκέψου πάλι τι θα κάνεις αν κερδίσεις το τζόκερ ή το λαχείο

Το μέγα ερώτημα είναι το εξής: Πόσο φυσιολογικός μπορεί να παραμείνει ένας άνθρωπος που ξυπνά με ένα εννιαψήφιο ποσό στον λογαριασμό του; Θα μπορέσει να γίνει ευτυχισμένος ή τα χρήματα δεν είναι το κλειδί της ευτυχίας;

Υπάρχει ένα βιβλίο που λέγεται «Μαθήματα ζωής από το λαχείο». Ο Μακ Νέι, οικονομικός σύμβουλος και δημοσιογράφος, συγκέντρωσε εκεί ιστορίες ανθρώπων που τη μία ημέρα πάλευαν να πληρώσουν το νοίκι και την επόμενη έπρεπε να διαχειριστούν εκατομμύρια δολάρια.

Τυχεροί ή άτυχοι; Τη μία ημέρα είναι ταπί και ψύχραιμοι, την άλλη εκατομμυριούχοι. Μπορεί ένας άνθρωπος να γίνει πραγματικά ευτυχισμένος από μια τόσο μεγάλη αλλαγή στη ζωή του; Τελικά τα λεφτά… φέρνουν την ευτυχία; Πολλές φορές ναι, αλλά στα παραδείγματα που θα σας παραθέσουμε, έφεραν τη δυστυχία.

-Η Κάλι Ρότζερς, ένα υιοθετημένο 16χρονο κορίτσι, αγόρασε ένα λαχείο το 2003, και κέρδισε 2.25 εκατομμύρια δολάρια. Όπως ήταν λογικό ξεσάλωσε. Άρχισε να ξοδεύει τα χρήματα αγοράζοντας σπίτια, αυτοκίνητα και κάνοντας 2 αυξητικές στήθους. Όταν τα λεφτά τελείωσαν, η έφηβη πούλησε όλα όσα είχε αγοράσει και έπιασε δουλειά ως οικιακή βοηθός για να επιβιώσει.

-Ο Μάικλ Καρόλ κέρδισε το 2002 11,8 εκατομμύρια ευρώ στο εθνικό λαχείο. Δέκα χρόνια αργότερα, δεν του είχε μείνει ούτε ευρώ, αφού σπατάλησε όλο το ποσό αγοράζοντας σπίτια και ακριβά αυτοκίνητα, τα οποία κατέστρεψε κάνοντας αγώνες ράλι στους κήπους των σπιτιών του. Φυσικά σπατάλησε και πολλά χρήματα για τις ερωμένες του.

-Τζακ Ουίτακερ: Μικρομεσαίος επιχειρηματίας από τη Δυτική Βιρτζίνια που κέρδισε 315 εκ. δολάρια το 2002. Δέκα χρόνια μετά ήταν πλούσιος αλλά δυστυχισμένος. Η κόρη του και η εγγονή του πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών και η γυναίκα του τον χώρισε μετά από 42 χρόνια γάμου λόγω της άστατης ζωής του. Έφτασε σε σημείο να πει: «Μακάρι να είχα σκίσει αυτό το λαχείο».

-Ο Γουίλιαμ Ποστ, κέρδισε σε τζακ ποτ πάνω από 12 εκ. ευρώ. Δεν είχε καν τα χρήματα να πληρώσει το τυχερό δελτίο και ζήτησε από την σπιτονοικοκυρά του να του δανείσει 2 ευρώ. Και όταν κέρδισε, της έδωσε το 1/3 των κερδών. Με τα υπόλοιπα χρήματα άνοιξε επιχείρηση με τον αδελφό του, ο οποίος προσέλαβε πληρωμένο δολοφόνο για να τον σκοτώσει (ευτυχώς τη γλίτωσε). Και μετά από 7 γάμους ο Γουίλιαμ πέθανε στην ψάθα.

-Όταν η Λίζα Αρκάντ αγόρασε ένα λαχείο και έγινε εκατομμυριούχος, αποφάσισε να ανοίξει το εστιατόριο που πάντα ονειρευόταν. Ωστόσο, οι κακοί επαγγελματικοί της χειρισμοί και τα τεράστια έξοδά της κατέληξαν στο κλεισιμο της επιχείρησης μέσα σε 6 μήνες.

-Ο Γουίλι Χαρτ ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος με μια ευτυχισμένη οικογένεια μέχρι τη στιγμή που κέρδισε το λαχείο. Από τότε η ζωή του πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Χώρισε από τη γυναίκα του, έχασε την επιμέλεια των παιδιών του και ξεκίνησε τα ναρκωτικά. Ξαναπαντρεύτηκε, αλλά ο γάμος δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Κατά τη διάρκεια ενός διήμερου πάρτι όπου πήγε με τη νέα του σύντροφο και μετά από έναν ομηρικό καβγά που ακολούθησε, η κοπέλα βρέθηκε νεκρή με σφαίρα στο κεφάλι. Ο βασικός ύποπτος ήταν ο Χαρτ.

-Η Αμάντα Κλάιτον ήταν άνεργη και άγαμη μητέρα όταν κέρδισε 1 εκατομμύριο ευρώ στο λαχείο το 2011. Μέχρι τότε ζούσε με το επίδομα βοήθειας που έπαιρνε από το κράτος. Και τόσο πολύ της άρεσε να λαμβάνει το επίδομα, που δεν το διέκοψε όταν έγινε δισεκατομμυριούχος. Οταν την έπιασαν πήγε στα δικαστήρια και αναγκάστηκε να επιστρέψει το ποσό που είχε λάβει. Το πιο τραγικό είναι ότι ένα χρόνο αργότερα, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από κατάχρηση ουσιών.

-Ο Αλεξ Τοθ κέρδισε 10 εκατομμύρια ευρώ το 1990. Η οικογένειά του και ο ίδιος ξεκίνησε να σπαταλάει τα χρήματα. Το μόνο που έμεινε από τα εκατομμύρια ήταν ένα κτήμα στη Φλόριδα, αλλά η ατυχία του δεν σταμάτησε εκεί, αφού μετά από διάφορες ιστορίες διαφθοράς η οικογένεια κατέληξε στην χρεοκοπία.

– Η Ντενίσε Ρόσι ζήτησε ξαφνικά διαζύγιο από τον σύζυγό της ύστερα από χρόνια αρμονικού έγγαμου βίου. Ο σύζυγος της τυχερής κυρίας, ο Τhomas, αγνοούσε ότι η Denise είχε κερδίσει 1,3 εκατ. δολάρια μέχρι τη στιγμή που κατά τη διάρκεια των νομικών διαδικασιών αποκαλύφθηκε το «ένοχο» μυστικό της συζύγου. Το δικαστήριο απέδωσε όλο το ποσόν στον εξαπατημένο σύζυγο ενώ η Denise κρίθηκε ένοχη για παραβίαση του νόμου.

– Παρόμοια τύχη είχε και η Tonda Lynn Dickerson η οποία εργαζόταν σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας Waffle House. Ένας γενναιόδωρος πελάτης δώρισε στο προσωπικό λαχνούς και η Tonda έτυχε να πάρει εκείνον που κερδίζει. H απληστία της όμως την έκανε να παραβλέψει τη συμφωνία που είχε κάνει με τους συναδέλφους της ότι όποιος θα κέρδιζε θα μοιραζόταν το ποσόν με τους άλλους. Kαι επειδή ακόμη και στα τυχερά παιχνίδια «όλα εδώ πληρώνονται», πλήρωσε την απληστία της και μάλιστα με «διπλό νόμισμα» καθώς οι «συνδικαιούχοι-συνάδελφοι» δεν άργησαν να της κάνουν μήνυση ενώ το ίδιο έκανε και η Εφορία καθώς η Tonda δεν είχε πληρώσει φόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

THE COMIC CON 4: Επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη από τις 4 έως τις 6 Μαΐου

Στην ταφόπλακά της, στον κήπο της Κηφισιάς, χαράχτηκε μόνο η λέξη "Σιωπή"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments