Διεθνή

“Πόντιος πιλάτος” το ΝΑΤΟ για τους S 400 της Τουρκίας

“Πόντιος πιλάτος” το ΝΑΤΟ για τους S 400 της Τουρκίας
Για άλλη μία φορά το ΝΑΤΟ δεν παίρνει σαφή θέση για την απόφαση της Τουρκίας να προμηθευτεί πυραύλους S 400.

Το ΝΑΤΟ και η Τουρκία συζήτησαν, τις δηλώσεις που έχουν κάνει αμερικανοί πολιτικοί σε σχέση με το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση που η Άγκυρα προβεί στην αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Την δήλωση αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα στις Βρυξέλλες και είχε ως θέμα τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης ολομέλειας στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των S- 400 και συγκεκριμένα στις δυσκολίες που υπάρχουν ως προς την συμβατότητα των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, ο Γένς Σολτενμπεργκ δήλωσε τα εξής:

«Σε ό,τι αφορά τους S-400, αυτό συνιστά μια εθνική απόφαση της κάθε χώρας του ΝΑΤΟ για τα συστήματα που θα χρησιμοποιήσει. Αυτό που έχει σημασία για το ΝΑΤΟ είναι, αν τα συστήματα αυτά είναι συμβατά με τα αντιαεροπορικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Φυσικά αυτό θα είναι δύσκολο, όμως τέτοιο ερώτημα ( για το αν είναι συμβατά -σ.σ) δεν διατυπώθηκε από τουρκικής πλευράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Παζάρια" Τουρκίας με ΝΑΤΟ για τους πυραύλους S 400

Γενς Στόλτενμπεργκ: Οι διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας δεν είναι θέμα του NATO

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments