Πολιτισμός

Η παράσταση ”2048” βραβεύτηκε απ’ την Unesco Πειραιώς & Νήσων

Η παράσταση ”2048” βραβεύτηκε απ’ την Unesco Πειραιώς & Νήσων
Μέσα σ’ ένα κατάμεστο θέατρο έγινε η βράβευση του έργου ''2048'' του Ιάκωβου Μυλωνά απ’ την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Γράφει η Έπη Τρίμη

To Pagenews.gr πάντα ενθαρρύνει τους δημιουργούς που «ξεφεύγουν από τα όρια» και δίνουν τροφή για σκέψη και προβληματισμό. Μια παράσταση που ανήκει στην εν λόγω κατηγορία είναι το ”2048”. Είναι μονίμως sold out και συζητιέται στα social media με εξαιρετικές κριτικές. Δεν είναι τυχαίο πως τα clicks πέφτουν βροχή σε κάθε ανάρτηση ή φωτογραφία, πράγμα που αποδεικνύει πως ο κόσμος έχει κριτήριο επιλογών.

Προτείνουμε να συμπεριλάβετε το «2048» στη λίστα των παραστάσεων που θέλετε να δείτε. Μέσα από το γέλιο πηγάζει και ο προβληματισμός στις σωστές αναλογίες. Είναι εύπεπτο, δεν κουράζει το θεατή αλλά με μια δεύτερη ανάγνωση περνά μηνύματα που ταλανίζουν την πατρίδα και βέβαια όλους εμάς κατά προέκταση.

Αυτό που είναι άξιο συγχαρητηρίων είναι πως ο Ιάκωβος Μυλωνάς έχει την αίσθηση του μέτρου, προσφέρει κοινωνικό έργο μέσα από τη γραφή του και τις παραστάσεις και ό,τι κάνει διακατέχεται από επαγγελματισμό και εμμονή στη λεπτομέρεια.

Μέσα σ’ ένα κατάμεστο θέατρο έγινε η βράβευση του έργου ”2048” του Ιάκωβου Μυλωνά απ’ την Unesco Πειραιώς και Νήσων!

Ο κόσμος είχε γεμίσει τα καθίσματα και πολλοί κάθονταν στα σκαλάκια. Αρκετοί έμειναν και απ’ έξω γιατί δεν είχαν φροντίσει να κλείσουν τα εισιτήρια τους από πριν. Η βραδιά ήταν άκρως συγκινητική γιατί η βράβευση από έναν τέτοιο οργανισμό που δραστηριοποιείται σε τόσο κοινωνικά θέματα θεωρείται ιδιαίτερη τιμή. Οι ηθοποιοί δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό για να υποστηρίξουν αυτή την καταπληκτική κωμωδία που μας έρχεται απ’ το μέλλον και δείχνει όλα τα προβλήματα του παρόντος με τόσο κωμικό τρόπο.

Ο Ιάκωβος Μυλωνάς όπως και οι συνεργάτες του ήταν βαθιά συγκινημένοι απ’ την τιμή που τους έγινε. Ο κόσμος γελούσε, δάκρυζε και συμμετείχε σε κάθε στιγμή του έργου λες και υπήρχε ένα ρεύμα που έφευγε απ’ την σκηνή προς τους θεατές και το ανάποδο. Το χειροκρότημα σχεδόν σε κάθε σκηνή έδειχνε την τόση στενή σχέση που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στο κοινό και στην παράσταση.

Μια υπέροχη βραδιά γεμάτη τέχνη και πολιτισμό. Είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο μας τέτοιες προσπάθειες να πετυχαίνουν γιατί έτσι δείχνουν και το υψηλό επίπεδο των συνανθρώπων μας. Για να λυθεί ένα πρόβλημα πρώτα πρέπει να το αναγνωρίσεις, να το καταλάβεις, να δεις τις πραγματικές αιτίες που το δημιούργησαν. Μόνο έτσι μπορείς να το λύσεις. Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη.

Η καλή ποιότητα ζωής αξίζει σε όλους τους ανθρώπους. Το έργο του Ιάκωβου Μυλωνά αυτό κάνει. Μας δείχνει όλα τα σοβαρά που συμβαίνουν γύρω μας με ένα πέπλο κωμωδίας για να καταλάβουμε ότι αυτό τον κόσμο εμείς τον φτιάχνουμε. Κι εκεί έρχεται και το μεγάλο ερώτημα ”σε τι κόσμο θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας;”

Όπως είπε και η εκπρόσωπος της Unesco ”όποτε οι Έλληνες χωρίστηκαν, μόνο καταστροφή ήρθε στη χώρα μας” Το κοινό στο τέλος αλλά και κατά τη διάρκεια της βράβευσης χειροκροτούσε ασταμάτητα. Τα παιδιά μας δίνουν κάτι σπουδαίο με αυτό το έργο, πρέπει να πάνε όλοι να το δούνε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments