Αθλητισμός

Το τέλος μιας εποχής: 10 χρόνια απ’ την ιστορική συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη (vid)

Το τέλος μιας εποχής: 10 χρόνια απ’ την ιστορική συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη (vid)
Ήταν Τετάρτη 21 Μαΐου του 2008, όταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την είσοδο νέων μετόχων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της πολυμετοχικότητας.

Επί 29 χρόνια, από το 1979 έως το 2008, η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε στην κατοχή της την ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στη διοίκηση συμμετείχαν διάφορα μέλη της, από τον Βαρδή, τον Θόδωρο, τον Γιώργο (κατά κύριο λόγο), μέχρι τον τελευταίο εκπρόσωπο της, τον Γιάννη (γιο του Βαρδή).

Όμως, οι αντιδράσεις μεγάλης μερίδας του κόσμου προς το πρόσωπο του Τζίγγερ, για την αποχή από τους τίτλους και την αδυναμία του να προστατέψει την ομάδα από την περιβόητη "παράγκα", έφεραν αλυσιδωτές εξελίξεις.

Αρκετά χρόνια υπέβοσκε και μεγάλωνε στους κόλπους των οπαδών η δυσαρέσκεια για την οικογένεια Βαρδινογιάννη, αφού από το 1996 και έπειτα, είχε κατακτηθεί μόνο το νταμπλ του 2004, εντός συνόρων. Την ίδια χρονική περίοδο στην Ευρώπη η ομάδα διέπρεψε και αυτό καταδείκνυε ακόμα περισσότερο τις "σφαγές" που είχε υποστεί στην Ελλάδα.

Οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος κλιμάκωσαν την πίεση τους, στο προσκήνιο παρουσιάστηκε η Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση με επικεφαλής τον Ανδρέα Βγενόπουλο, η οποία έδρασε με δυναμικότητα και ένταση, ενώ, οι οπαδοί εκδήλωσαν την οργή τους με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο της 13ης Απρίλη του 2008.

Οι φίλαθλοι απαιτούσαν την άμεση αποχώρηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη και οι επιφανείς φίλοι του Τριφυλλιού, ζητούσαν το άνοιγμα του μετοχολογίου της ΠΑΕ από τον ιδιοκτήτη της.

Ο Τζίγγερ, παρότι αντιστάθηκε στην αρχή, αποφάσισε, εν τέλει, να παραχωρήσει ένα μεγάλο ποσοστό των μετοχών που κατείχε, διατηρώντας, όμως, το πλειοψηφικό πακέτο.

Ήταν Τετάρτη 21 Μαΐου, όταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο αθλητικό κέντρο της Παιανίας και ανακοίνωσε την έναρξη της πολυμετοχικότητας.

Όπως είχε τονίσει, η ΠΑΕ θα προκήρυσσε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα αντιστοιχούσε στο 40% των μετοχών. Ο ίδιος θα διατηρούσε το 50% και ο Ερασιτέχνης το υπόλοιπο 10%.

Στο κάλεσμα του ανταποκρίθηκαν αρκετοί επιχειρηματίες, όχι, όμως, όσοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον σε πρώτη φάση. Μέτοχοι έγιναν ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο Νικόλας Πατέρας, ο Αδαμάντιος Πολέμης, ο Γιάννης Ξυλάς, ο Γιώργος Νίκας, ο Μιχάλης Ζολώτας, ο Παναγιώτης Δάβαρης και ο Αλέξανδρος Έλληνας, ενώ, συγκεντρώθηκαν συνολικά 67 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments