Πολιτική

Στροφή Τσίπρα στην κοινωνία: Βγάζει τους βουλευτές του στους δρόμους

Στροφή Τσίπρα στην κοινωνία: Βγάζει τους βουλευτές του στους δρόμους
Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του www.pagenews.gr για περιοδείες του πρωθυπουργού, μετά το "σκόπελο" της αξιολόγησης. "Βολές" κατά Μητσοτάκη ότι υιοθετεί τις θέσεις του ΔΝΤ. Τί είπε για Τουρκία.

Τη “γραμμή” επαναπροσέγγισης της κοινωνίας, τη στιγμή που το “αφήγημά” του για συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου “καταρρέει” και ενώ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ “καταποντίζονται” σε όλες τις δημοσκοπήσεις, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους βουλευτές του, μιλώντας την Τετάρτη από το βήμα της ΚΟ του κόμματος, επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του www.pagenews.gr.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές του να βγουν από τα γραφεία τους, για να αφουγκραστούν τα παράπονα της κοινής γνώμης. “Να κάτσουμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που θα μας πουν τα παράπονά τους για να αφουγκραστούμε τα προβλήματα και τις προσδοκίες, αλλά και να προβάλουμε το πολιτικό μας έργο γιατί προβάλλονται μόνο αρνητικές ειδήσεις”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Απευθυνόμενος ξανά στους αριστερούς βουλευτές του, ο ίδιος επεσήμανε ότι πρέπει “το κόμμα να μπει σε διάταξη κινητοποίησης και μάχης για να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία”.

“Βρισκόμαστε στη μέση της θάλασσας για να βγάλουμε τη χώρα από την άλλη πλευρά της κρίσης, να περάσουμε απέναντι όχι μόνο όσον αφορά τους αριθμούς αλλά τους πολίτες και τα καθημερινά προβλήματα”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

“Και την αξιολόγηση θα κλείσουμε και το χρέος θα πάρουμε”

Παρέxοντας τονωτική ένεση στους βουλευτές του, ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας λόγο για πολιτικό momentum στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του χρονοδιαγράμματος, επισημαίμνοντας δε πως υπάρχουν πολλοί “παίχτες”, που θέλουν εδώ και τώρα λύση στο χρέος. 

Ο ίδιος ανέφερε πως μετά από μια οκταετία διαρκών μεταθέσεων χρόνου και πολιτικών αποφάσεων μετακύλισης του χρόνου και παρέλκυσης είναι τώρα πολύ περισσότεροι αυτοί που επιθυμούν να τεθεί ένα τέλος στο ελληνικό δράμα.

Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε δηλώσεις των Γ Ντάισελμπλουμ, του Τ. Ρέγκλινγκ, του Μ. Ντράγκι και Ζ. Κ. Γιούνκερ, με τις οποίες τονίζουν ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για την ρύθμιση του χρέους.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι καθώς στην Ευρώπη δημιουργείται μια ευνοϊκή συγκυρία, ανοίγει ένα παράθυρο να βγούμε από την κρίση και να απαλλαγούμε από την Επιτροπεία, επισήμανε.

Είναι ρεαλιστικό και απολύτως αναγκαίο να κλείσει η διαπραγμάτευση ώστε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να έχουμε την απόφαση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων, συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα ως το 2018 και των μακροπρόθεσμων.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να κλείσει την αξιολόγηση, αλλά και την άρνησή της να δεχθεί παράλογα μέτρα και απαιτήσεις.

Ο Κυριάκος, “σύμμαχος” του ΔΝΤ

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγ για προπαγάνδα σε βάρος της κυβέρνησης.

“Η κοινωνία κατάλαβε με ποιους είναι και ποιους εξυπηρετεί. Αυτό είναι “γινόμαστε μπανανία” και όχι μένουμε Ευρώπη. Με την ομιλία του ήταν σαν να λέει προς τους σκληρούς του ΔΝΤ μην υποχωρείτε κρατείστε γερά για να αναγκάσετε την κυβέρνηση να αποδιοργανώσει την αγορά εργασίας. Η θέση του είναι βαθιά αντεθνική. Υπερασπίζεται τα συμφέροντα των λίγων”, είπε ο πρωθυπουργός.

“Δεν θα του γίνει το χατήρι, η αξιολόγηση θα κλείσει και η διαπραγμάτευση θα πετύχει. Είμαστε κοντά στην αναγκαία συμφωνία. Οι διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν αν υπάρχει η θέληση και η πολιτική βούληση για την τήρηση όλων όσων υπογράψαμε τον Αύγουστο του 2015 χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών και αυτό είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης για τη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα τον αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη και τον φίλο του τον κ. Βενιζέλο είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε λύση για το θέμα του χρέους”, συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

“Είμαστε φίλοι με τους Τούρκους, αν είναι και αυτοί μαζί μας” 

“Η συνθήκη της Λωζάνης δεν αμφισβητείται από κανένα και αυτό να το κατανοήσει και η Τουρκία. Και ταυτόχρονα να κατανοήσει ότι η Ελλάδα είναι φίλη χώρα υπό την προϋπόθεση ότι την ίδια στάση θα κρατήσει τη Τουρκία”, είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ολοένα και εντεινόμενο παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα είναι για όλους καλό σε μια ευρύτερα ταραγμένη περιοχή και η Τουρκία να ακολουθήσει τον δρόμο της σύνεσης και της συνεννόησης, θα είναι και προς το συμφέρον της, ειδικά σε αυτή την περιόδο που παρά την προχθεσινή εμπόδια υπάρχουν προυποθέσεις για επίλυση του Κυπριακού που είναι ένα διεθνές και όχι διμερές πρόβλημα της παράνομης κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού», τόνισε. 

Συνεχίζοντας για το Κυπριακό είπε ότι «είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την κυπριακή κυβέρνηση χωρίς να παρεμβαίνουμε Στο μόνο που έχουμε άποψη θα είναι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων» προσθέτοντας ότι όποια απόφαση υπάρξει θα τεθεί στην κρίση του κυπριακού λαού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments