Ελλάδα

Χανιά: Σε κατάληψη προχώρησε και το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου

Χανιά: Σε κατάληψη προχώρησε και το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου
Από τη μεριά τόσο των εκπαιδευτικών όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου.

Σε κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ συνεχίστηκε για πέμπτη ημέρα η κατάληψη στο Γυμνάσιο – Λύκειο Σφακίων.

Ειδικότερα για το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου οι μαθητές διαμαρτύρονται για την έλλειψη ενός καθηγητή στο τμήμα υγείας και ενός στεγάστρου, ενώ ζητούν, μεταξύ άλλων, τον εκσυγχρονισμό των βιβλίων τους. Ωστόσο, από τη μεριά τόσο των εκπαιδευτικών όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο με τα αιτήματα που έδωσαν οι μαθητές προς τη Διεύθυνση του Σχολείου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως λείπει προσωπικό για τα παιδιά ένταξης, λείπουν τα απαραίτητα εργαλεία και εργαστήρια στον τομέα της γεωπονίας και στο τμήμα τροφίμων και ποτών, δεν υπάρχει χαρτί και σαπούνι στις τουαλέτες κ.ά. Ζητούν επίσης να καθοριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, ενώ κάνουν λόγο για κακή συνεργασία με το ΚΤΕΛ.

Από τη μεριά τους, οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν πως δεν υφίσταται θέμα κακής συνεργασίας με το ΚΤΕΛ και πως ο αναπληρωτής που είχε κληθεί να καλύψει το κενό των 8 ωρών δεν αποδέχθηκε τον διορισμό και βρίσκεται σε εξέλιξη η αντικατάστασή του. «Το Εργαστηριακό Κέντρο Ν. Χανίων στον “Δαίδαλο” -όπως έχουν ενημερωθεί οι μαθητές- μπορεί να καλύψει εργαστηριακά τα παιδιά, ενώ στη θέση του εκπαιδευτικού στον τομέα υγείας που ήταν να παρουσιαστεί και δεν παρουσιάστηκε θα έρθει ο επόμενος σήμερα – αύριο. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής στα τμήματα ένταξης έχουν έρθει και θα τοποθετηθούν τη Δευτέρα», σημείωσε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Χανίων Στέλιος Ζερβάκης, ενώ για το θέμα του στεγάστρου υπογράμμισε ότι δεν επιτρέπεται η κατασκευή του από την πολεοδομική νομοθεσία.

Συνεχίζοντας ο κ. Ζερβάκης ανέφερε ότι έχει προτείνει στους μαθητές να έρθει στο σχολείο και να συζητήσουν οργανωμένα για όλα τα αιτήματά τους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ωστόσο, οι μαθητές απέρριψαν την πρόταση αρνούμενοι να γίνει συζήτηση μέσα στο σχολείο.

Την αντίθεσή του με την κατάληψη του σχολείου εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Χ. Τζογανίδης σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα αιτήματα των μαθητών «δεν στέκουν». «Για το θέμα των θερμοκηπίων και των εργαλείων που τους λείπουν φέραμε τον υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου και τους εξήγησε πως τις λίγες φορές που χρειάζεται -χωρίς να είναι απαραίτητο- μπορούν να εξυπηρετηθούν στον πρώην “Δαίδαλο”. Επίσης, ο ίδιος κάλυψε τις ανάγκες που υπήρχαν για το τμήμα τροφίμων. Παρόλα αυτά τα παιδιά αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη. “Γιατί παιδιά;” “Γιατί μπορούμε”. Αυτό το μπορούμε, λοιπόν, πρέπει να σταματήσει», σχολίασε ο κ. Τζογανίδης και πρόσθεσε ότι είναι η 9η ημέρα από την αρχή της σχολικής χρονιάς που το σχολείο βρίσκεται σε κατάληψη.

Σε ό,τι αφορά την κατάληψη του Γυμνασίου – Λυκείου Σφακίων οι μαθητές ζητούν να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν (11 ώρες στο μάθημα των θρησκευτικών και 10 ώρες στο μάθημα των αγγλικών συνολικά και στα δύο σχολεία). Για το θέμα αυτό ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε ότι στην περίπτωση των αγγλικών είχε διοριστεί καθηγητής αλλά δεν παρουσιάστηκε και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο περιφερειακός διευθυντής έχουν μιλήσει με τους μαθητές χωρίς όμως να υπάρξει αναστολή της κατάληψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments