Πολιτισμός

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο
Θέματα από τη μαγειρική, μέχρι την αστρονομία εμπνέουν τα σαββατιάτικα προγράμματα του μήνα και τις Κυριακές τα παιδιά φτιάχνουν πολύχρωμα ζαχαρωτά έργα τέχνης και γίνονται βοηθοί του Άι Βασίλη, προσφέροντας σε γονείς και παιδιά εναλλακτικούς τρόπους απασχόλησης.

Ο «Ελληνικός Κόσμος» φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με χριστουγεννιάτικη διάθεση και πολλές εκπλήξεις. Θέματα από τη μαγειρική, μέχρι την αστρονομία εμπνέουν τα σαββατιάτικα προγράμματα του μήνα και τις Κυριακές τα παιδιά φτιάχνουν πολύχρωμα ζαχαρωτά έργα τέχνης και γίνονται βοηθοί του Άι Βασίλη, προσφέροντας σε γονείς και παιδιά εναλλακτικούς τρόπους απασχόλησης.

Οικογενειακά σαββατιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας3/12/2016«Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης » Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά… ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της Ιμεοχώρας τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να φέρει πίσω το χορό και το τραγούδι.«Τι λέτε παιδιά, μιας και μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ, δεν γινόμαστε εμείς η καινούργια χορωδία του Τζίκη Τζιτζίκη;» Για να γίνει αυτό, τα παιδιά ζεσταίνουν τις φωνές τους, βάζουν τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουν τις νότες, γνωρίζουν τα μουσικά όργανα! Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών μπαίνουν σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουν τα μυστικά του κόσμου της μουσικής!

10/12/2016«Φεγγαράκι μου λαμπρό…» …θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!Είσαστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στο φεγγάρι; Ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας και επιβιβαζόμαστε στο διαστημόπλοιο! Χωρίς την κάσκα του αστροναύτη δεν μπορούμε να πάμε πουθενά! Αποβιβαζόμαστε στη σελήνη. Μπορούμε να περπατήσουμε; Μπορούμε να χορέψουμε; Έλλειψη βαρύτητας, κρατήρες και μετεωρίτες μας οδηγούν στην περιπέτεια και το παιχνίδι. Πώς θα γυρίσουμε πίσω; Ποια ανάμνηση θα φέρουμε μαζί μας;17/12/2016«Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί»Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τα συστατικά και τα μυστικά μιας από τις αρχαιότερες γεύσεις. Θα παρακολουθήσουμε τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι στο ζύμωμα. Καλή μας όρεξη λοιπόν!Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Πληροφορίες:Ώρα έναρξης: 11:30Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτάΚόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ το παιδί, 10 ευρώ ο ενήλικας/συνοδόςΔιατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Κυριακάτικα χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 5 έως 12 ετών4/12/2016Βουτιά στη σοκολάτα!Σοκολάτα! Πικρή ή γλυκιά, ζεστή ή κρύα, είναι πάντα λαχταριστή. Παρασυρθείτε μαζί μας στη χώρα της σοκολάτας. Από τα τροπικά δέντρα στο τραπέζι μας! Αν η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη, σίγουρα αναδεικνύεται τις ημέρες των Χριστουγέννων! Το σπίτι πλημμυρίζει μυρωδιές και λιχουδιές! Ανακαλύπτουμε τα παραδοσιακές λιχουδιές των ημερών και πειραματιζόμαστε με τη σοκολάτα, αλλά και άλλα υλικά σε ένα εργαστήρι με ατμόσφαιρα Χριστουγέννων!

11/12/2016Πολύχρωμα γλυπτά έργα τέχνης με υπέροχη γεύση! Θα γλυκαθούμε, θα λερωθούμε με σαντιγί και σοκολάτα θα ανακατευθούμε και με πολύχρωμη ζαχαρόπαστα γλυπτά δημιουργούμε.Ένα εργαστήρι διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής που θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά, να ανακαλύψουν πληροφορίες για τη ζάχαρη και τέλος, να απολαύσουν το δημιούργημά τους όχι μόνο αισθητικά, αλλά και γευστικά!18/12/2016Οι βοηθοί του Άι ΒασίληΣηκώστε τα μανίκια σας, φέρτε το κέφι και τη φαντασία σας και το εργαστήρι παιχνιδιών παίρνει μπρος! Δημιουργούμε τα δικά μας παιχνίδια, σαν άλλοι βοηθοί του Άι-Βασίλη.Τι θα λέγατε, φέτος, να κάνουμε κάτι διαφορετικό; Να τρυπώσουμε σ’ ένα εργαστήρι, σαν κι αυτό του Άι-Βασίλη και όλοι μαζί, σαν τα ξωτικά του, να κατασκευάσουμε τα δικά μας χειροποίητα παιχνίδια, που θα μπορούσαμε να τα προσφέρουμε ή να τα μοιραστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

infoΏρες έναρξης: 10:30 και 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτάΚόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώΜηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώΔιατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments