Διεθνή

Μισέλ Ομπάμα: Επιτροπές άρχισαν την προεκλογική της εκστρατεία;

Μισέλ Ομπάμα: Επιτροπές άρχισαν την προεκλογική της εκστρατεία;
Τρεις επιτροπές έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για να πείσουν την σύζυγο του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Μισέλ, να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε τέσσερα χρόνια.

Πριν ακόμη ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ μετακομίσει στον Λευκό Οίκο, κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για τις επόμενες προεδρικές εκοογές, το 2020.

Οι πολιτικές επιτροπές δράσης στις ΗΠΑ (PACs), οργανισμοί που συγκεντρώνουν χρήματα για την υποστήριξη ενός υποψηφίου προέδρου τον οποίο επιθυμούν να εκλεγεί, έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν προτάσεις για τις νέες υποψηφιότητες. Έτσι, ήδη, εδώ και ένα μήνα τρεις από αυτές τις επιτροπές έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για να πείσουν την σύζυγο του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Μισέλ, να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε τέσσερα χρόνια.

Η μία από αυτές έχει το όνομα «Ready for Michelle» και χαρακτηρίζει τον εαυτό της «ως ένα κίνημα βάσης για την ενθάρρυνση της Μισέλ Ομπάμα να θέσει υποψηφιότητα για δημόσια αξιώματα». Η επιτροπή στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «Η Αμερική χρειάζεται έναν αξιαγάπητο θεραπευτή για να ενώσει τις φατρίες του διχασμένου μας έθνους και να παράγει πολιτικά αποτελέσματα».

Στόχος αυτού του κινήματος είναι να ετοιμάσει ένα δίκτυο υποστηρικτών, εθελοντών και χορηγών, το οποίο θα στηρίξει την απερχόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και θα την προετοιμάσει στην «μάχη» ενάντια σε όποιον πολιτικό αντίπαλο θα αντιμετωπίσει, όπως το ίδιο το κίνημα τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Οι άλλες δύο επιτροπές δράσης που δημιουργήθηκαν για να στηρίξουν την υποψηφιότητα της 52χρονης Μισέλ Ομπάμα στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, ονομάζονται «Ready for Michelle 2020» και «Friends of Michelle 2020». Και οι δύο PACs έχουν ήδη καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία, ώστε να μπορούν να δραστηριοποιηθούν.

Είναι γεγονός ότι η Μισέλ Ομπάμα στα οκτώ χρόνια της προεδρικής θητείας του συζύγου της έγινε πολύ αγαπητή και δημοφιλής στους Αμερικανούς. Τον περασμένο μήνα ψηφίστηκε ως το πιο δημοφιλές δημόσιο πρόσωπο στις ΗΠΑ με το 59% των ερωτηθέντων να εκφράζουν θετική άποψη για την απερχόμενη Πρώτη Κυρία της χώρας.

Όμως, τι λέει για όλα αυτά ο Μπαράκ Ομπάμα; Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο περιοδικό Rolling Stone ο απερχόμενος πλανητάρχης δήλωσε για το θέμα ότι η σύζυγός του δεν θα θέσει ποτέ υποψηφιότητα για πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments