Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Αναγνωρίστηκε ο πρώην οδηγός του Μιχαλολιάκου για την επίθεση στη δικηγόρο έξω από το Εφετείο

Χρυσή Αυγή: Αναγνωρίστηκε ο πρώην οδηγός του Μιχαλολιάκου για την επίθεση στη δικηγόρο έξω από το Εφετείο
Τον πρώην οδηγό του Νίκου Μιχαλολιάκου αναζητούν οι αρχές προκειμένου να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για την επίθεση στην δικηγόρο και σε δύο ακόμα γυναίκες σήμερα έξω από το Εφετείο.

Ο οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι από τα πλέον ενεργά μέλη της Χρυσής Αυγής και αναγνωρίστηκε από την δικηγόρο ως ένας από τους Χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν σε αυτή κα δύο ακόμα γυναίκες δικηγόρους, που συμμετείχαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έξω από το Εφετείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο χρυσαυγίτης αναγνωρίστηκε από την δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, ως το άτομο που την χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο, από φωτογραφίες του που της έδειξαν στην Ασφάλεια. Ήδη αναζητήθηκε από κλιμάκια αστυνομικών στο σπίτι του και σε σημεία που συχνάζει, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης ήταν οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου στο παρελθόν και από τα δραστήρια μέλη του νεοναζιστικού κόμματος.  

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το περιστατικό συνέβη την ώρα που περίπου 40 χρυσαυγίτες στην λεωφόρο Αλεξάνδρας απέναντι από το εφετείο, μοίραζαν «τρικάκια» για την επέτειο της δολοφονίας των μελών της ΧΑ, Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη, πριν από τέσσερα χρόνια στο Νέο Ηράκλειο, όταν κάποια γυναίκα τους φώναξε φασίστες μέσα από λεωφορείο.

Τότε, περίπου 15 από τους συγκεντρωθέντες, πέρασαν απέναντι που ήταν η στάση των λεωφορείων και χτύπησαν την δικηγόρο, ενώ τραυμάτισαν και μία αρχιτέκτονα και μια καθηγήτρια ιταλικών που ήταν και αυτές στη στάση.

Λίγο αργότερα, προσήχθησαν 25 άτομα στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι διότι δεν αναγνωρίστηκαν απ’ τις παθούσες, καθώς αυτοί που προέβησαν στις βιαιοπραγίες έφυγαν αμέσως από το σημείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments