Διεθνή

“Καρφιά” Τζεντιλόνι: Ανέντιμη η ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό

“Καρφιά” Τζεντιλόνι: Ανέντιμη η ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό
Η Ιταλία δεν θα αποδεχτεί ποτέ μια Ευρώπη, η οποία αποδεικνύεται άκαμπτη για μερικά δεκαδικά ψηφία στον προϋπολογιμό της, δηλώνει ο Ιταλός ΥΠΕΞ.

O Iταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι επέκρινε τη συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πρσφυγικό διότι η Ιταλία είναι αναγκασμένη να δέχεται όλους τους πρόσφυγες, στηλιτεύει όμως την Ιταλία για το χρέος ενισχύοντας έτσι τους λαϊκιστές, ενώ επιτρέπει στους ανατολικοευρωπαίους να χτίζουν φράκτες, σε συνέντευξή του στην Welt.

O Ιταλός υπουργός κατηγορεί την Ε.Ε. για ανέντιμη στάση στην προσφυγική πολιτική: “Οι Βρυξέλλες είναι σκληρές με την Ιταλία αλλά επιεικείς με την Ανατολική Ευρώπη”, είπε χαρακτηριστικά στην γερμανική εφημερίδα. “Η Ιταλία δεν θα αποδεχτεί ποτέ μια Ευρώπη, η οποία αποδεικνύεται άκαμπτη για μερικά δεκαδικά ψηφία στον προϋπολογιμό της αλλά είναι ανεκτική με εκείνους, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν κοινές αποφάσεις”. Συγκεκριμένα o Τζεντιλόνι κατηγορεί την Ε.Ε. επειδή “δεν τιμωρεί τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες και εγκαταλείπουν την Ιταλία, η οποία περιβάλλεται από τη Μεσόγειο, μόνη”.

“Τι προτείνουν δηλαδή οι ειδικοί του χτισίματος τειχών; Ισως να αφήσουμε να πνιγούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη θάλασσα; Οι πρόσφυγες σώζονται μεν σήμερα από γερμανικά, ολλανδικά και γαλλικά πλοία αλλά καταλήγουν όλοι στη Σικελία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ΄άπειρον “, τόνισε ο Ιταλός υπουργός

Λίγες μόνον μέρες πριν το δημοψήφισμα στην Ιταλία ο Τζεντιλόνι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η Ε.Ε. βλάπτει την οικονομία της χώρας του και με αυτόν τον τρόπο παίζει το παιχνίδι των λαϊκιστών. Η ανάπτυξη επανήλθε μετά από χρόνια στην Ιταλία, ανέφερε και είναι όπως σε όλη την Ευρώπη σε χαμηλό επίπεδο. Η ευρωπαϊκή “εμμονή στην αυστηρή δημοσιονομική πολιτική” μετατρέπει την ήπειρο “σε σαλιγκάρι, προκαλεί την δυσαρέσκεια και ενισχύει τον λαϊκισμό, πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments