Πολιτική

Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τον αγώνα των ναυτεργατών

Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τον αγώνα των ναυτεργατών
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, τόνισε ο γγ του ΚΚΕ.

Τη στήριξη του ΚΚΕ προς “δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών” τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά από τη συνάντηση που είχε το πρωί στο πλαίσιο συγκέντρωσης εκπροσώπων των ναυτεργατικών σωματείων στο πλοίο “ΕΛΥΡΟΣ”, στον Αγ. Διονύσιο Πειραιά.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι ο αγώνας των ναυτεργατών “δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε κάθε μέρα, το επόμενο διάστημα” καθώς όπως είπε, “τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα θα είναι διαρκείας”.

“Η διάλυση του ΝΑΤ έγινε. Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στην ουσία προχωράει μέρα τη μέρα. Οι συντάξεις έχουν μειωθεί. Όλα αυτά τα ζούμε, τα ζείτε στο πετσί σας καθημερινά. Εκτός τα νέα μέτρα που έρχονται. Και βεβαίως ο νόμος αυτός που σας γονατίζει, που είναι αν θέλετε και το επίκεντρο αυτής της απεργιακής κινητοποίησης, ότι φορολογείται το εισόδημα των ναυτεργατών με 45%”, σημείωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Κατηγόρησε στη συνέχεια την κυβέρνηση ότι “εκτός από τον κοινωνικό αυτοματισμό, που έπεσε στο κενό, ακολούθησε την τακτική άλλων κυβερνήσεων” με τον υπουργό Ναυτιλίας “να δίνει κάποιες υποσχέσεις ‘ότι δεν είναι έτσι βρε παιδιά θα τα βρούμε και θα τα διορθώσουμε’ μόνο και μόνο για να σπάσει τον αγώνα”. Και μετά, πρόσθεσε, “έρχεται να περνάει τους νόμους ή να αφήνει τους ίδιους νόμους, ενώ έχει δώσει ψεύτικες υποσχέσεις και προσδοκίες”.

“Δεν θα πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι” κατέληξε, εκφράζοντας την στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των ναυτεργατών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments