Υγεία

Η γυμναστική χωρίς τον κατάλληλο στηθόδεσμο μπορεί να χαλαρώσει το στήθος

Η γυμναστική χωρίς τον κατάλληλο στηθόδεσμο μπορεί να χαλαρώσει το στήθος
Κάθε αναπήδηση της γυναίκας προκαλεί πλαδαρότητα και χαλάρωση στο στήθος της.

Τον κατάλληλο στηθόδεσμο προκειμένου να αποφύγουν χαλάρωση του στήθους τους καλούν να φορούν τις γυναίκες που αθλούνται, επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ στην Αγγλία.

Σε έρευνα που έκαναν, εξετάζοντας το τι προκαλείται στο γυναικείο στήθος κατά τη διάρκεια περπατήματος, τρεξίματος ή άλλης γυμναστικής, διαπίστωσαν ότι κάθε αναπήδηση της γυναίκας προκαλεί πλαδαρότητα και χαλάρωση στο στήθος της.

Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι ένας μέσος μαστός γυναίκας ζυγίζει περίπου 200-300 γραμμάρια. Η σωματική άσκηση προκαλεί αναπηδήσεις του μαστού και οι αναπηδήσεις αυτές πρόωρη χαλάρωση και πλαδαρότητα του στήθους λόγω υπερβολικού τεντώματος των συνδετικών ιστών των μαστών. Μάλιστα, όπως είπαν, οι βλάβες αυτές συμβαίνουν ανεξάρτητα από το μέγεθος των μαστών και το είδος της άσκησης.

Διαπίστωσαν ότι όταν οι γυναίκες αθλούνται, οι μαστοί διαγράφουν μια κίνηση που παρομοιάζεται με τρισδιάστατο αριθμό 8. Κινούνται πάνω και κάτω, από πλευρό σε πλευρό και μέσα έξω. Οι κινήσεις αυτές είναι ανεξέλεγκτες και ασκούν μεγάλη ένταση στο ευαίσθητο σύστημα στήριξης του μαστού, το οποίο ουσιαστικά αποτελείται από το εξωτερικό δέρμα και τους συνδετικούς ιστούς (Cooper’s ligaments). Επιπλέον, προκαλούν ενοχλήσεις και παροδικό πόνο, όμως το τέντωμα των συνδετικών ιστών είναι μόνιμο και οδηγεί σε ανεπανόρθωτο χαλάρωμα των μαστών.

Κατά τη διάρκεια του περπατήματος οι κινήσεις των μαστών αυξάνονται ανεξάρτητα από την ένταση της άσκησης και το μέγεθος των μαστών.Η μείωση των αναπηδήσεων των μαστών επιτελείται μόνο με έναν ειδικό στηθόδεσμο, όπως λένε οι ερευνητές, και προσφέρει σε όλες τις γυναίκες, είτε έχουν μικρούς μαστούς είτε μεγάλους, προστασία από τις ανεπιθύμητες αυτές επιδράσεις της σωματικής άσκησης. Έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να μειώσουν τις αναπηδήσεις των μαστών από 38% – 78%.

Η προστασία του στήθους κατά τη σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για να αποφεύγονται ανεπανόρθωτες βλάβες στους συνδετικούς ιστούς (Cooper’s ligaments) που δίνουν στους μαστούς το σχήμα και τη θέση τους και τους προστατεύουν από τις επιδράσεις της βαρύτητας.Οι επιστήμονες προειδοποιούν τις γυναίκες και τις προτρέπουν να προμηθεύονται ειδικούς στηθόδεσμους όταν πρόκειται να αθληθούν για να αποφύγουν μία πιθανή χαλάρωση και πτώση στο στήθος τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments