Πολιτική

Τσίπρας: Το έργο αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου με ενδιαφέρει γιατί είμαι και μηχανικός (photos, video)

Τσίπρας: Το έργο αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου με ενδιαφέρει γιατί είμαι και μηχανικός (photos, video)
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στον χώρο, καθώς όπως τόνισε είναι και ο ίδιος μηχανικός.

Όπως είπε στον Πατριάρχη Ιεοροσολύμων Θεόφιλο «αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία» προσθέτοντας ότι «είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διεθνή διάσταση».

Τον Αλέξη Τσίπρα μαζί με τον κ. Θεόφιλο ξενάγησε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, με την οποία ο πρωθυπουργός έχει προσωπική σχέση μιας και ήταν καθηγήτριά του στο Πολυτεχνείο.

Η κυρία Μοροπούλου τους εξήγησε ότι χρησιμοποιούνται οι πλέον εξελιγμένες μέθοδοι και χρησιμοποιείται ως υλικό το τιτάνιο.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην είσοδο της Παλιάς Πόλης και από εκεί πήγε με τα πόδια ως το Πατριάρχειο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης και η κυρία Μοροπούλου και όλοι μαζί, με πομπή, όπως προβλέπει το σχετικό τελετουργικό, κατευθύνθηκαν στον Πανάγιο Τάφο. Εκεί υπήρχαν και αρκετοί προσκυνητές και τουρίστες από διάφορες χώρες, οι οποίοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν την επίσκεψη και να φωτογραφίσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.

 Στην επίσκεψη τον συνόδευσαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιώργος Τσίπρας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Τσίπρας μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ιερουσαλήμ, όπου διεξάγονται οι διμερείς συναντήσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσει τριμερής συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου. Στην ελληνική αποστολή συμμετέχει και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης.










Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments