Γεύση

Αραντσίνι

Αραντσίνι
Έτσι λένε τους... ρυζοκεφτέδες στη Σικελία!

Υλικά 500 γρ. ρύζι για ριζότο1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό3 κ.σ. βούτυρο1 κρεμμύδι1 σκελίδα σκόρδο950 ml ζωμό1 μεγάλη πρέζα ίνες σαφράν4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη2 αυγάφρυγανιάαλάτιπιπέρι

Εκτέλεση Ρίχνετε σε ένα ποτήρι το σαφράν με το κρασί να μουλιάσει. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά ώσπου να μαραθούν. Ζεσταίνετε σε άλλη κατσαρόλα τον ζωμό να πάρει βράση. Προσθέτετε το ρύζι στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 20 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτετε ζωμό.Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε την παρμεζάνα. Αφήνετε το ρύζι να κρυώσει όλη νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα που έχει σφίξει πλάθετε μια μικρή ποσότητα του ριζότου σε σχήμα “μπάλας”. Πανάρετε τις μπαλίτσες στο αυγό και στη φρυγανιά. Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε βαθιά κατσαρόλα έτσι ώστε τα αραντσίνι να καλύπτονται. Τα τηγανίζετε σε δόσεις, χωρίς να τα στριμώχνετε, για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνετε να ‘σταθούν’ για 2΄πριν σερβίρετε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments