Οικονομία

Τσακαλώτος: Στη μείωση της φορολογίας και εισφορών το 1% του πλεονάσματος

Τσακαλώτος: Στη μείωση της φορολογίας και εισφορών το 1% του πλεονάσματος
Οι περισσότεροι θέλουν λύση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης λέει ο υπουργός Οικονομικών, που επιμένει για τις συλλογικές συμβάσεις στα εργασιακά.

Ποσό 1,8 δισ. ευρώ το οποίο θα μπορούσε να εξοικονομηθεί ώστε να πηγαίνει προς την ενίσχυση της ανάπτυξης αναφέρει πως θέλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει στην εφημερίδα “Αγορά” πως αυτό θα μπορούσε να βρεθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, αυτό θα μπορούσε να προκύψει αν το 1% από το 3,5% του πλεονάσματος πήγαινε προς τη μείωση της φορολογίας και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αν γινόταν αυτό θα μπορούσε να μαζευτεί ποσό 1,8 δισ. ευρώ που θα μπορούσε να ριχτεί στην οικονομία.

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα του Eurogroup, διαβεβαιώνει ότι “δεν πρόκειται για ήττα της Αθήνας, αλλά για ισοπαλία”, ενώ σημειώνει πως ένας λογικός συμβιβασμός με εταίρους και δανειστές μπορεί να δώσει «εργαλεία» για άμβλυνση της λιτότητας.

Ο ίδιος υποστηρίζει επίσης, ότι τα έσοδα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόρο για τη χρηματοδότηση κοινωνικών πολιτικών.

Όσον αφορά την πορεία της β’ αξιολόγησης, χαρακτηρίζει εφικτή την ολοκλήρωσή της εντός του Δεκεμβρίου και επαναλαμβάνει ότι “οι περισσότεροι παίκτες θέλουν λύση”.

Κάνοντας ειδική μνεία στα εργασιακά, επιμένει ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στις οποίες προσκρούουν οι διαπραγματεύσεις Αθήνας – θεσμών, αποτελούν τη λύση και όχι μέρος του προβλήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments