Πολιτική

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει τέταρτο μνημόνιο

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει τέταρτο μνημόνιο
Επίθεση προσωπικά στον Τσίπρα, "η πρώτη κυβέρνηση που κατηγορεί την επόμενη" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο προέδρος της ΝΔ επανέλαβε πως "είναι άμεση ανάγκη για αλλαγή κυβέρνησης".

Στα οικονομικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναφέρθηκε με επιθετικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. 

“Η οπισθοχώρηση της χώρας στα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει προηγούμενο, καμία κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στην πατρίδα. Τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, φούντωσαν ένα ακραίο κύμα δημαγωγίας, υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια ανάταξης της χώρας, πήραν την οικονομία σε ανάπτυξη και τη μετέτρεψαν σε ύφεση. Και σήμερα πανηγυρίζετε για το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε σε επίπεδο δημοσιονομικών δεικτών το 2017 στο επίπεδο του 2014. Αυτά αν όλα πάνε καλά, αλλά τι πήγε καλά αυτά τα δύο χρόνια” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της διακυβέρνησης της ΝΔ επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, συγκρίνοντας τα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη με τα αντίστοιχα της διετίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. “Το κόστος που αφήνετε πίσω σας, κ. Τσίπρα, είναι τεράστιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε: «Υποσχεθήκατε ελπίδα και προκαλέσατε απογοήτευση και κατάθλιψη, υποσχεθήκατε αλλαγή και κρατάτε τη χώρα στο παρελθόν. Είσαστε η πρώτη κυβέρνηση που κατηγορεί όχι την προηγούμενη αλλά την επόμενη, είσαστε απαξιωμένη, αναρωτιέμαι πια θα είναι η παρακαταθήκη σας όταν φύγετε από την εξουσία” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

“Το κεφάλαιο του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού κλείνει μαζί σας”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

“Η κυβέρνηση είχε ως σημαία τη διαγραφή χρέους και το τέλος στη λιτότητα. Απέτυχε και στα δυο. Πήρε τόσα μέτρα που εξάντλησε την οικονομία και σήμερα ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια.

Στην απόφαση του Eurogroup η χώρα δεσμεύεται σε μονιμοποίηση κόφτη και μετά το 2018. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι για πόσα χρόνια θα μας δεσμεύσουν με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα” συνέχισε.

“Έχετε μονογράψει το τέταρτο μνημόνιο». Τα μέτρα στο χρέος ισοδυναμούν με μνημόνιο διαρκείας”, τόνισε.

“Στο θέμα του χρέους η κυβέρνηση ξεκίνησε από τη θέση της διαγραφής και κατέληξε σε μια προβληματική συμφωνία. Κερδίσατε ελάχιστα πράγματα, συμφωνημένα εδώ και πολύ καιρό. Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια μείωσης του χρέους αλλά αυτό δεν αρκεί. Η μείωση του χρέους είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για να πάρει μπροστά η χώρα.

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάχιστα βοηθούν. Έχουν βραχυπρόθεσμα βάρος και μεταθέτουν τα οφέλη για πολύ αργότερα” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Το μόνο που ξέρει η κυβέρνηση είναι να βάζει φόρους. Φόρους που είναι οι περισσότεροι έμμεσοι που είναι οι πιο κοινωνικά άδικοι.

Οι Έλληνες πληρώνουν φόρους Σκανδιναβίας και παίρνουν υπηρεσίες υγείας επιπέδου Πολάκη και συντάξεις Κατρούγκαλου”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments