ΕΣΗΕΑ: Ξαφνικός θάνατος για τον ΕΔΟΕΑΠ | Pagenews.gr
Pagenews Team 16 Σεπτεμβρίου 2016, 18:08 16 Σεπτεμβρίου 2016, 18:08

Για ξαφνικό θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ μιλά η Ένωση Συντακτών, από μία κίνηση σοκ του υπουργείου Εργασίας, το οποίο ακυρώνει τις τριμερείς διαβουλεύσεις για το ασφαλιστικό των ΜΜΕ και εν ψυχρώ κλείνει το Ταμείο.

Ειδικότερα, η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος κάνοντας κομμάτια και θρύψαλα όσα είχαν ήδη εξασφαλιστεί από την τρίμηνη διαβούλευση επαναφέρει τη συζήτηση για μια αμφίβολη συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, χωρίς καμία εγγύηση του κράτους, μετατρέπει τον ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό ταμείο κόβοντας τις παροχές του, και έτσι με τον τρόπο αυτό, κάνει έξωση στους συνταξιούχους, τους απλήρωτους, τους ανέργους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, υπάρχει σχέδιο καθώς με αυτό τον τρόπο, αποκόπτοντας τον ΕΔΟΕΑΠ από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και την μισθωτή εργασία πλήρους απασχόλησης, καθιερώνει στα ΜΜΕ ελαστικές μορφές εργασίας, κάτι που βολεύει παλιούς και νέους εργοδότες.

Επίσης, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι πριν δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση με τροπολογία μέσα στη νύχτα προχώρησε στην οικονομική και λογιστική ενοποίηση των ξεχωριστών διευθύνσεων και τομέων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και κατήργησε τους ξεχωριστούς λογαριασμούς ανεργίας. Δεν είναι τυχαίο, προσθέτει η ΕΣΗΕΑ, που στον νόμο για τον ΕΦΚΑ εμφανίσθηκαν αρχικά οι δημοσιογράφοι ως αυτοαπασχολούμενοι, κάτι που επανέφερε, χωρίς κανένα δισταγμό χθες ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο επίσης για τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτών των πολιτικών που μεταξύ άλλων προκαλούν: κούρεμα στις επικουρικές και χάσιμο των εφάπαξ των δημοσιογράφων, δήμευση 1 δισ. ευρώ από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με επιδίωξη να χαθούν στο δρόμο οι απαιτήσεις από το PSI, παραγραφή οφειλών εκατομμυρίων ευρώ από το αγγελιόσημο οι οποίες προορίζονταν για τα Ταμεία, επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ τον χρόνο, νέες μειώσεις στις συντάξεις, μείωση αποδοχών λόγω αύξησης εισφορών και ανεργίας, περικοπές παροχών στην περίθαλψη.