Πολιτική

Μητσοτάκης: Απόλυτα ρεαλιστικό το πρόγραμμα μας

Μητσοτάκης: Απόλυτα ρεαλιστικό το πρόγραμμα μας
Συνέχισε την κατά μέτωπο επίθεση κατά της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, επιμένοντας σε εκλογές.

​Επέμεινε στο αίτημα για εκλογές, στον ρεαλισμό του προγράμματος του, αλλά και στις δηλώσεις του περί επικινδυνότητας της κυβέρνησης για τον τόπο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης απο τη ΔΕΘ.

“Το πρόγραμμα που παρουσίασα είναι απόλυτα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο”, επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



“Εχουμε τη δυνατότητα να πείσουμε τους δανειστές ότι πρέπει να μειωθεί ο στόχος για τα πλεονάσματα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρο της ΝΔ,ο οποίος επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές το συντομότερο δυνατόν, “γιατί η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο”.

“Οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ και ο τρόπος που λειτουργεί η Βουλή το δείχνει. Το κόστος των εκλογών είναι πολύ μικρό μπροστά στη ζημιά που κάνει η παραμονή Τσίπρα στην εξουσία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είπε ότι δεν βιάζεται εκείνος για εκλογές, αλλά το 85% των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες για να προχωρήσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο.

Mάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε και ανανέωση, όταν αναλάβει το τιμόνι της χώρας. Υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει εκπτώσεις στην αξιοκρατία, και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα εμπλουτιστεί με αρκετά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Υπογράμμισε δε, πως όλοι αξιολογούνται καθημερινά, όπως και ο ίδιος. 

Όσο για την αξιολόγηση, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως ο πρωθυπουργός υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα και άργησε οκτώ μήνες να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση.

Επεσήμανε πως υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες από την πρώτη αξιολόγηση και 2,8 δισ. δεν τα έχουμε πάρει για να πέσει χρήμα στην αγορά. “Γιατί δεν ολοκληρώθηκε ακόμα η πρώτη αξιολόγηση; Υπάρχουν 15 προαπαιτούμενα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Προειδοποιώ: δεν έχει η χώρα πολυτέλεια για αέναη διαπραγμάτευση”, υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως το πρόγραμμα της ΝΔ δεν είναι στον αέρα, μίλησε για περικοπές φορολογικών συντελεστών με παράλληλη περικοπή δαπανών.

Ερωτηθείς για τη μείωση των πλεονασμάτων, υπενθύμισε πως πρώτος έβαλε το θέμα ο ίδιος, ακολούθησε ο Γιάννης Στουρνάρας και στη συνέχεια ο Α. Τσίπρας, όμως ο πρωθυπουργός δεν είναι αξιόπιστος και δεν μπορεί να το διαπραγματευτεί με τους εταίρους, τόνισε.

Για το χρέος είπε ότι πράγματι χρειάζεται διευθέτηση αλλά να προηγηθούν άλλα πράγματα, ενώ ερωτηθείς εάν θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα για τη διευθέτηση του, απάντησε θετικά.

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει υποστηρίξει πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.

Τόνισε ότι εγείρονται σοβαρά θέματα για τα πόθεν έσχεν των υπερθεματιστών και πρόσθεσε: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα, να λέει, πως όποιου υπερθεματιστή το πόθεν έσχες είναι προβληματικό, η άδεια θα πάει στον επόμενο».

«Αλήθεια;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης,«δεν έγινε έλεγχος στα Πόθεν Έσχες;» Πάντως υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά και δεν θα ορίσει αριθμητικά τις άδειες. Θέλουμε πολυφωνία και όχι έλεγχο , είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τα θέματα ασφάλειας

Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ανάκαμψης, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ερωτηθείς για το δόγμα νόμος και τάξη.

Υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί πολιτικά και επιχειρησιακά με τους μπαχαλάκηδες.

Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν και δεν είναι ατζέντα ούτε αριστερή, ούτε δεξιά, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τεράστιες οι ευθύνες Τσίπρα- Βαρουφάκη για τις τράπεζες

Υπάρχει τεράστιο χρηματοδοτικό κενό στην πραγματική οικονομία, οι τράπεζες θα μπορούσαν να προσφέρουν αυτή τη ρευστότητα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς για τον αφελληνισμό των τραπεζών απάντησε πως υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στους χειρισμούς του κ Τσίπρα και του κ Βαρουφάκη. Όπως πάντως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης αυτά ανήκουν στο παρελθόν, θα πρέπει να δούμε από εδώ και πέρα τι θα γίνει.

Ο Κ. Μητσοτάκης , αναφέρθηκε και στην ανάγκη επιστροφής των καταθέσεων που θα γίνει μόλις αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments