Αυτοκίνητο

GP Σιγκαπούρης: Τρίτη συνεχόμενη νίκη για το Rosberg

GP Σιγκαπούρης: Τρίτη συνεχόμενη νίκη για το Rosberg
Ο οδηγός της Mercedes Nico Rosberg πέτυχε για 3η συνεχόμενη φορά μια άνετη νίκη, εδραιώνοντας τον στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας.

O Nico Rosberg πέτυχε μια σχετικά εύκολη νίκη στη Σιγκαπούρη, αφού αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την pole position, που είχε πετύχει το Σάββατο.

Ο Rosberg δεν έκανε το λάθος στην εκκίνηση, έστριψε πρώτος και ακολούθησε ο Ricciardo και ο Hamilton.

Πιο πίσω ο Versteppen δεν ξεκίνησε καλά κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Sainz ο οποίος όμως είχε δίπλα του τον Hulkenberg που είχε κάνει εξαιρετική εκκίνηση και τον είχε φτάσει. Τα δύο μονοθέσια ακούμπησαν μεταξύ τους και ο Γερμανός βρέθηκε στις μπαριέρες με βαριά χτυπημένη την Force India και το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπαίνει στην πίστα έως ότου απομακρυνθεί το μονοθέσιο.

Μάλιστα οι οδηγοί αναγκάστηκαν να περνούν για όσο διάστημα το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν στην πίστα, μέσα από τα πιτ.

Κάπου εκεί δόθηκε και η ευκαιρία σε πολλούς οδηγούς να αλλάξουν ελαστικά και στρατηγικές με τον Alonso να βγαίνει κερδισμένος από την όλη εξέλιξη και να ανεβαίνει στην 5η θέση.

Η συνέχεια με την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας δεν άλλαξε τη σειρά στην κεφαλή του αγώνα με τον Rosberg να κρατά σταθερά το προβάδισμα και να μην απειλείται σε καμία περίπτωση από τον Ricciardo που προσπαθούσε από τη μια να φτάσει τον Γερμανό και από την άλλη να αντέξει στις επιθέσεις του Hamilton.

O τελευταίος είδε τον Raikkonen κάποια στιγμή να απειλεί τη θέση του στο βάθρο αλλά στο τελευταίο πιτ στοπ του αγώνα ο Βρετανός βρήκε κερδισμένος κρατώντας την 3η θέση μέχρι το τέλος εμπρός από τον οδηγό της Ferrari.

“Άνθρωπος” του αγώνα ανακηρύχθηκε ο Vettel που ξεκίνησε τελευταίος και τερμάτισε 5ος κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα.

Έτσι, μετά τη Σιγκαπούρη, ο Rosberg πήρε κεφάλι στη βαθμολογία με 273 βαθμούς έναντι 265 του Hamilton, την ώρα που ο τρίτος Ricciardo βρίσκεται πολύ πίσω, στους 179 βαθμούς. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments