Πράσινο τέλος: Το νέο χαράτσι | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Σεπτεμβρίου 2016, 08:48

​Στο στόχαστρο της κυβέρνησης όπως δείχνουν τα πράγματα, για άλλη μια φορά είναι το αυτοκίνητο, αφού διαπιστώνει οτι η ανάγκη ,αλλά και η επιθυμία των Ελλήνων να έχουν στην κατοχή τους ένα όχημα, γεμίζει τα κρατικά ταμεία… 

Αυτό αποδείχτηκε και απο την πορεία των πληρωμών των τελών κυκλοφορίας η οποία κρίθηκε ως ιδιαίτερα ικανοποιητική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας λοιπόν, η Κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο επιβολής ενός νέου χαρατσιού, το οποίο θα το βαφτίσουν με τον εύηχο… περιβαντολογικό τίτλο: πράσινο τέλος.

Πρόκειται για ένα πράσινο σήμα, στα πρότυπα κάποιων χωρών της EE, οι οποίες σημειώστε πως δε φορολογούν το αυτοκίνητο τόσο βαριά, κατά την αγορά του, αλλά κατά τη χρήση του. Στην Ελλάδα οι Κυβερνήσεις το φορολογούν βαρέως τόσο κατά την αγορά, όσο και κατά τη χρήση του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το χαράτσι αρχικά, θα κληθούν να το πληρώσουν οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας από EURO 4 και κάτω ή όσοι έχουν diesel οχήματα από το 2010 και πίσω. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τα πόσα χρήματα τους λείπουν…

Το χαράτσι εκτιμάτε ότι θα είναι στα 50 με 70 € για τα IX αυτοκίνητα, μέχρι τα 2.000cc. Πάνω από αυτά τα κυβικά θα αυξάνεται περίπου 30%.