Οικονομία

Hondos: Βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα στην Ιπποκράτους

Hondos: Βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα στην Ιπποκράτους
Η εταιρεία έχει συσσωρεύσει μεγάλες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στις διαδικασίες πλειστηριασμού μικρών υπόγειων καταστημάτων της Hondos Palace στην Ιπποκράτους προχώρησε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Η εταιρεία έχει συσσωρεύσει μεγάλες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ηδη εδώ και μία διετία αντιμετωπίζει προβλήματα ανταπόκρισης στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.

Ανήκει στον Γιώργο Χόντο -ένα εκ των πέντε αδελφών της γνωστής οικογένειας- που αναπτύσσουν και διαχειρίζονται το ομώνυμο δίκτυο λιανικής καλλυντικών. Οι αδελφοί έχουν χωρίσει τη δραστηριότητά τους σε ξεχωριστές εταιρείες που ελέγχουν αντίστοιχα καταστήματα και έχουν αποκηρύξει -τουλάχιστον επαγγελματικά- τον αδελφό τους Γιώργο και μάλιστα με γραπτή ανακοίνωση ήδη από το 2013. 

Συγκεκριμένα στο επίσημο site της αλυσίδας με ημερομηνία 11/3/2013 αναφέρεται ότι «τα Hondos Center δεν έχουν την παραμικρή επιχειρηματική ή άλλη σχέση με την εταιρεία Hondos Palace Πολυκαταστήματα Α.Ε., εκτός βέβαια από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει το δικαίωμα χρήσης του σήματος της αλυσίδας για τα τρία καταστήματα που ελέγχει. Την εν λόγω εταιρεία τη χαρακτηρίζει «ανεξάρτητη και αυτοτελή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί με δικό της οικονομικό και εμπορικό κίνδυνο στην αγορά και δεν αφορά στο παραμικρό την εταιρεία Hondos Center».

Η ανακοίνωση επίσης καταλήγει πως «η Hondos Palace Πολυκαταστήματα Α.Ε. λειτουργεί υπό νέα διοίκηση ήδη από το 2004 και το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι η συνεργασία μαζί της ήταν έκτοτε εξαιρετικά δυσχερής έως και ανέφικτη».

Στο διά ταύτα, ο Γιώργος Χόντος ελέγχει μαζί με την κ. Ελένη Χόντου και τον κ. Στέφανο Κωστούλα έφτασε να ελέγχει τρία καταστήματα (που φέρουν την επωνυμία Hondos Center) σε Ιπποκράτους, Πατησίων και Νέα Ιωνία.

Το Μάιο του 2014 έγινε γνωστό πως οι τρεις υπεύθυνοι της διοίκησης συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 3.552.054,91 ευρώ. Αν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πώς ρύθμισαν τις οφειλές τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments