Ελλάδα

Καιρός: “Φεύγει” ο καύσωνας, “έρχεται” κρύο

Καιρός: “Φεύγει” ο καύσωνας, “έρχεται” κρύο
Αλλάζει ο καιρός. Η εβδομάδα θα χαρακτηριστεί από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, λένε οι μετεωρολόγοι. Ανησυχίες για πλημμύρες και ζημιές.

Η πιο φθινοπωρινή εβδομάδα του Σεπτεμβρίου μόλις ξεκίνησε. Ο καιρός αλλάζει από σήμερα, Δευτέρα και από το μίνι «καύσωνα» της περασμένης Κυριακής, η θερμοκρασία θα «πέσει» αισθητά, ενώ θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις. Επίσης, δυνατοί άνεμοι θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Η κακοκαιρία «έρχεται», λίγες εβδομάδες μόλις μετά τη θεομηνία, που έπληξε όλη τη χώρα μέσα στο μήνα, εξαιτίας της οποίας πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ στις επαρχίες οι κάτοικοι είδαν τις περιουσίες τους και τις σοδειές τους να καταστρέφονται.

Αναλυτικά, για σήμερα στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Γρήγορα θα αναπτυχτούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν από το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανόν στα δυτικά πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια αρχικά αίθριος και μετά το μεσημέρι νεφώσεις. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Τρίτη (20/09/2016) προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χώρα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές κατά διαστήματα νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments