Πάει προς αναβολή η δίκη για το ΤΤ(;) | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Σεπτεμβρίου 2016, 12:02

Για τις 6/10 διεκόπη η δίκη του ΤΤ, ενώ πιθανή θεωρείται και η αναβολή της, καθώς μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκεται και ένας Σέρβος υπήκοος, του οποίου το παραπεμπτικό βούλευμα δεν έχει μεταφραστεί στη γλώσσα του. Υπενθυμίζεται πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην υπόθεση της Siemens.

Ο Σέρβος κατηγορούμενος δια του συνηγόρου του Τάκη Μιχαλόλια ενημέρωσε το δικαστήριο για το γεγονός ότι προ έτους είχε ζητήσει τη μετάφραση του βουλεύματος. Το αίτημα είχε απορριφθεί από τον εισαγγελέα Γιάννη Προβατάρη, ωστόσο επειδή μεσολάβησε και το «φιάσκο» της Siemens, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε με έγγραφό του τη μετάφραση του βουλεύματος από το υπουργείο Εξωτερικών.

Εκτός αυτού ζητείτο και η μετάφραση της κλήσης και των αποδεικτικών επίδοσης, ώστε να υπάρξει έγκυρη συνεπίδοση προς τον κατηγορούμενο και στον ορισθέντα στην Ελλάδα αντίκλητο δικηγόρο του.

Ο κ. Μιχαλόλιας ζήτησε να κηρυχθεί άκυρη η κλήτευση του κατηγορουμένου και την αναβολή της δίκης, επικαλούμενος την απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου για την υπόθεση της Siemens, που για τον ίδιο λόγο ανέβαλε τη διαδικασία επ’ αόριστο.

Οπως ενημέρωσε το δικαστήριο, ο έτερος συνήγορος του κατηγορούμενου Θανάσης Βαρλάμης, η πληροφορία που έχουν είναι πως το Υπουργείο Εξωτερικών έχει απαντήσει ότι το βούλευμα δεν θα έχει μεταφραστεί πριν τον Ιανουάριο του 2017!

Κατόπιν αυτών το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Οκτωβρίου, προκειμένου να απαντήσει επί της ενστάσεως του κατηγορουμένου.

TAGS: