Γεύση

Κιουνεφέ με κρέμα βουτύρου

Κιουνεφέ με κρέμα βουτύρου
Μια γευστική παραλλαγή του γνωστού γλυκού όπου το βούτυρο δένει υπέροχα με το κανταΐφι.

ΥλικάΓια το κιουνεφέ250γρ. κανταΐφι100γρ. βούτυρο

Για την κρέμα190γρ. βούτυρο190γρ. ζάχαρη άχνη2 αβγά210γρ. άσπρα αμύγδαλα, σε σκόνη½ κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσειςξύσμα από ½ λεμόνιξύσμα από ½ πορτοκάλι3 κουτ. σούπας ανθόνερο

Για τα μανταρίνια4 μανταρίνια ξεφλουδισμένα, σε φέτες500γρ. νερό600γρ. ζάχαρη1 κουτ. σούπας γλυκόζη1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιούφλούδα από 1 μανταρίνι100γρ. ανθόνερο

Για το σερβίρισμα50γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

ΕκτέλεσηΓια το κιουνεφέΞαίνετε το κανταΐφι ανοίγοντάς το για να ξεχωρίσουν οι τρίχες μεταξύ τους. Το κρατάτε στην άκρη σκεπασμένο με μια πετσέτα. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.

Για την κρέμαΑνακατεύετε καλά με μίξερ μέσα σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέτετε το αβγό, τα αμύγδαλα, το αλεύρι και ανακατεύετε. Τέλος ανακατεύετε το ξύσμα λεμόνι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ανθόνερο και κρατάτε τη γέμιση στην άκρη.

Για τα μανταρίνιαΒάζετε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, το χυμό λεμόνι και τη φλούδα μανταρίνι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για 7 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία, αφαιρείτε τη φλούδα από το μανταρίνι και προσθέτετε το ανθόνερο και τις φέτες μανταρίνι. Φυλάτε το σιρόπι με τα μανταρίνια στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

ΣυναρμολόγησηΠροθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Παίρνετε ατομικά τηγάνια ή μικρά ταψάκια και τα βουτυρώνετε. Μοιράζετε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι, καλύπτοντας όλο τον πάτο τους. Μοιράζετε την κρέμα και την απλώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε τη γέμιση με το υπόλοιπο κανταΐφι καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κανταΐφι και να πάρει χρώμα.

Μόλις βγάλετε τα κιουνεφέ από τον φούρνο τα σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι και στη συνέχεια βάζετε από τρεις τέσσερις φέτες μανταρίνι στο κάθε κιουνεφέ. Πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης και σερβίρετε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments