Μάφιν με γιαούρτι και σταφύλια | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Σεπτεμβρίου 2016, 14:09

Υλικά
3 αυγά
250 γρ. άχνη ζάχαρη
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
το ξύσμα από 1/2 λεμόνι
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο
100 γρ. σταφύλια μαύρα
100 γρ. σταφύλια άσπρα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη έως ότου γίνει ένα πολύ αφράτο και λευκό μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι, το ξύσμα και, στο τέλος, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφιν ή σε καραμελόχαρτα. Αν δεν διαθέτουμε, θα βρούμε στο σουπερμάρκετ ατομικά αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης. Τοποθετούμε από πάνω τα σταφύλια, κομμένα στα δύο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 30 λεπτά.


Tips

Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε το μείγμα σε μία ενιαία φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα μάφιν με σιρόπι από γλυκό του κουταλιού. 
Αντί για σταφύλια μπορούμε να βάλουμε άλλα φρούτα της αρεσκείας μας ή αναλόγως την εποχή. Ακόμη κι αποξηραμένα.

TAGS: