Γεύση

Μάφιν με γιαούρτι και σταφύλια

Μάφιν με γιαούρτι και σταφύλια
Αφράτα, μικρά, λαχταριστά κεκάκια για το σχολείο, το πρωινό, τον καφέ ή απλά για την... λιγούρα!

Υλικά3 αυγά250 γρ. άχνη ζάχαρη125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαράτο ξύσμα από 1/2 λεμόνι220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο100 γρ. σταφύλια μαύρα100 γρ. σταφύλια άσπρα

Εκτέλεση:Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη έως ότου γίνει ένα πολύ αφράτο και λευκό μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι, το ξύσμα και, στο τέλος, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφιν ή σε καραμελόχαρτα. Αν δεν διαθέτουμε, θα βρούμε στο σουπερμάρκετ ατομικά αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης. Τοποθετούμε από πάνω τα σταφύλια, κομμένα στα δύο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 30 λεπτά.

Tips

Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε το μείγμα σε μία ενιαία φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ.Μπορούμε να σερβίρουμε τα μάφιν με σιρόπι από γλυκό του κουταλιού. Αντί για σταφύλια μπορούμε να βάλουμε άλλα φρούτα της αρεσκείας μας ή αναλόγως την εποχή. Ακόμη κι αποξηραμένα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments