Γεύση

Ψωμάκια Bierock γεμιστά με κιμά και λάχανο

Ψωμάκια Bierock γεμιστά με κιμά και λάχανο
Μια πεντανόστιμη συνταγή από την Ρωσία.

Αυτά τα ψωμάκια έρχονται από κάπου πολύ μακριά. Συγκεκριμένα από την Ρωσία. Μοιάζουν πολύ με τα γνωστά πιροσκί με την διαφορά ότι αυτά ψήνονται στο φούρνο και δεν τηγανίζονται. Είναι νοστιμότατα και το πιο τέλειο σνακ.

Υλικά:Για την ζύμη ψωμιού:1 φλιτζάνι/240 ml ζεστό γάλα½ φλιτζάνι/120 ml ζεστό νερό½ φλιτζάνι/100γρ. ζάχαρη4 ½ κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά¼ φλιτζανιού/55γρ. βούτυρο, μαλακό1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι4 ½ φλιτζάνια/550γρ. αλεύρι

Για την γέμιση:570γρ. κιμά μοσχαρίσιο1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο3-4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένοπερίπου ½ μεσαίου μεγέθους πράσινο κεφάλι λάχανου, ψιλοκομμένο3 κουταλιές της σούπας μουστάρδααλάτι και πιπέρι, για την γεύσηζάχαρηγάλα, για το ράντισμα

Εκτέλεση:Για ζύμη ψωμιού:Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ζεστό γάλα και το ζεστό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, το αλάτι και 4 φλιτζάνια (περίπου 500γρ.) αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 8 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ. Γυρνάμε τη ζύμη αρκετές φορές για να την καλύψουμε με λάδι από όλες τις πλευρές. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για περίπου μια ώρα σε ζεστό μέρος.

Για την γέμιση:Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά ακόμα λίγο ροζ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε μέχρι το κρέας να γίνει και το λάχανο μαλακώσει. Ρίχνουμε μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη (όσο θέλουμε).

Συναρμολόγηση:Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης σε ένα τετράγωνο σχήμα. Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.Γεμίζουμε κάθε κομμάτι με λίγη ποσότητα γέμισης κρέατος-λάχανου. Βρέχουμε τις άκρες της ζύμης με νερό και στη συνέχεια τσιμπάμε τις άκρες μαζί για να φτιάξουμε ένα ψωμάκι. Τοποθετούμε το ψωμάκι με τη ραφή προς τα κάτω σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Αφήνουμε τα ψωμάκια φουσκώσουν για 10 λεπτά έως μισή ώρα.Ραντίζουμε τα ψωμάκια με γάλα και ψήνουμε για έως και 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments