Διεθνή

Αμάλ: Στη Δικαιοσύνη οι τζιχαντιστές για τα εγκλήματα κατά των Γεζίντι

Αμάλ: Στη Δικαιοσύνη οι τζιχαντιστές για τα εγκλήματα κατά των Γεζίντι
Η Κλούνεϊ, που εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers, έχει αναλάβει να ασκηθούν διώξεις σε βάρος της ισλαμιστικής οργάνωσης μέσω του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα που διέπραξαν εναντίον των Γεζίντι.

Θα  οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, με κάθε τίμημα, οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που κράτησαν αιχμάλωτες ως σκλάβες, δολοφόνησαν και βίασαν γυναίκες και παιδιά της μειονότητας των Γεζίντι , τόνισε η δικηγόρος και σύζυγος του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Κλούνεϊ.

Η Κλούνεϊ, που εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers στο Λονδίνο, έχει αναλάβει την αποστολή να ασκηθούν διώξεις σε βάρος της ισλαμιστικής οργάνωσης μέσω του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ εναντίον της κοινότητας των Γεζίντι.

Τον Ιούνιο η δικηγόρος ανακοίνωσε ότι θα εκπροσωπήσει γυναίκες Γεζίντι στο Ιράκ, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως σεξουαλικές σκλάβες, υπέστησαν βιασμό και ήταν θύματα γενοκτονίας από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

«Είναι βασανιστικό να ακούς τις καταθέσεις κοριτσιών ηλικίας 11 και 12 ετών να μιλούν για το τι έζησαν. Και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε ο,τιδήποτε σχετικά με αυτό» είπε η Κλούνεϊ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC σήμερα.

«Υποβάλλουν τους ανθρώπους σε πλύση εγκεφάλου και νομίζω ότι ένας από τους τρόπους να αναλάβουμε δράση εναντίον τους είναι να αποκαλύψουμε τις κτηνωδίες τους και τη διαφθορά τους και εν μέρει μπορεί να γίνει αυτό με τη διεξαγωγή δικών».

Σε ερώτηση που της υποβλήθηκε εάν θα παραμείνει προσηλωμένη σε αυτήν την υπόθεση «με κάθε τίμημα», η σύζυγος του Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη απάντησε ότι θα το κάνει, προσθέτοντας ότι δεν λαμβάνει αυτήν την απόφαση ελαφρά τη καρδία.

«Το συζητήσαμε και έχουμε επίγνωση των κινδύνων που υπάρχουν, φυσικά» υπογράμμισε, αναφέροντας τη συζήτηση που είχε με τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Δεν είναι αστείο. Πρόκειται για το Ισλαμικό Κράτος» επισήμανε.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν, βίασαν και αιχμαλώτισαν ως σκλάβους χιλιάδες Γεζίντι από το 2014, κατηγορώντας τους ότι είναι οι σατανικοί, ενώ ανάγκασαν περισσότερα από 400.000 μέλη της θρησκευτικής αυτής μειονότητας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο βόρειο Ιράκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments