Διεθνή

Μέρκελ: Αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα της

Μέρκελ: Αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα της
Ως δικό της λάθος χαρακτήρισε τα ποσοστά του CDU η Γερμανίδα καγκελάριος.

​Το αποτέλεσμα στις τοπικές εκλογές για το κρατίδιο του Βερολίνου που ήταν ιδιαίτερα αρνητικό για το CDU σχολίασε η Άγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της τη Δευτέρα. 

Η Μέρκελ ανέφερε ότι σαν επικεφαλής της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίας προφανώς και φέρει ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη να γίνει πολιτικό άνοιγμα στους ανθρώπους οι οποίοι ψηφίζουν το δεξιό εθνικιστικό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία).

Το συγκεκριμένο κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε ως συντηρητική, ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα της γερμανικής Κεντροδεξιάς, έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο ακροδεξιά στροφή, επικεντρώνοντας τη ρητορική του στο μεταναστευτικό

Σημείωσε ακόμη ότι, εάν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, η κυβέρνησή της θα ήταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση του μαζικού προσφυγικού – μεταναστευτικού ρεύματος του 2015.

«Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό και αποθαρρυντικό για την CDU», ανέφερε η καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι πλέον οι μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν στη Γερμανία είναι ελάχιστοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments